Jump to content



  • X-kyramas
    X-kyramas

    Ξεκίνησε και επίσημα η περίοδος των διαρροών των ταινιών

    Κάθε χρόνο, πριν από τις απονομές των βραβείων στο Hollywood, ξεκινάει και η περίοδος κατά την οποία οι ταινίες αυτές διαρρέουν στο διαδίκτυο πριν ακόμα παιχτούν στις κινηματογραφικές αίθουσες.

     

    Αυτό συμβαίνει γιατί αντίγραφα των ταινιών αυτών μοιράζονται σε δημοσιογράφους και σε όσους εμπλέκονται στις βραβεύσεις των ταινιών αυτών στις Χρυσές Σφαίρες και τα Oscar, με τη μορφή DVD, τα οποία ονομάζονται "Screeners". Τον περασμένο χρόνο πριν από τα Χριστούγεννα δεκάδες ταινίες διέρρευσαν, αλλά φέτος παρατηρείται μία ύφεση στο φαινόμενο.

     

    dvdscr.png

     

    Έτσι φέτος έχουν διαρρεύσει αντίγραφα των ταινιών Arrival, Moonlight, La La Land, Patriots Day, και Fences.  Όπως συνήθως οι ταινίες αυτές κυκλοφορούν μέσω torrent με τη σήμανση "DVDScr" και έχουν καλύτερη ποιότητα από αντίγραφα που ήδη κυκλοφορούν και είναι απλώς μαγνητοσκοπήσεις μέσα από κινηματογραφικές αίθουσες.

     

    fences-poster.jpg

     

    Πέντε μόνο ταινίες, οι οποίες δεν έχουν και την καλύτερη ποιότητα, ωχριούν μπροστά στην πληθώρα των ταινιών που διέρρευσαν πέρυσι και μάλιστα σε πολύ υψηλή ποιότητα. Κύριος υπαίτιος για τις περυσινές διαρροές ήταν το πειρατικό group "HIVE-CM8".

     

    arrival.jpg

     

    Ο λόγος για την μειωμένη "κίνηση" φέτος δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός. Η ιστοσελίδα TorrentFreak εικάζει ότι "κάποια πειρατικά  group έχουν γίνει πιο προσεκτικά στη στρατηγική τους στη διαρροή ταινιών". Για παράδειγμα το group HIVE-CM8, το οποίο είναι υπεύθυνο για τη διαρροή μόνο δύο ταινιών μέχρι τώρα έχει δηλώσει ότι δεν θα διαρρέει αντίγραφα ταινιών πριν αυτές παιχτούν στις αίθουσες. Το ίδιο group είχε ζητήσει δημόσια συγνώμη για τη διαρροή του The Hateful Eight πριν αυτή παιχτεί στον κινηματογράφο, αλλά είχε επίσης δηλώσει ότι με τη διαρροή αυτή είχε συμβάλει στη διαφήμιση της ταινίας.

     

    d16998fd2b4ec5ebf0be89c499f4bdf2-patriots-day.png

     

    Ίσως οι ποινικές συνέπειες είναι ένας λόγος που φέτος δεν έχουμε πολλές διαρροές. Τον περασμένο Φεβρουάριο, είχε συλληφθεί ο υπεύθυνος για τη διαρροή των ταινιών The Revenant και The Peanuts Movie. Άλλωστε χωρίς τη βοήθεια εκ των έσω, τα πειρατικά groups δεν θα έχουν υλικό για τις κυκλοφορίες τους. Για αυτό τον λόγο έχουμε και την έκκληση του συγκεκριμένου group για βοήθεια :

     

    Ψάχνουμε αυτούς που κάθονται σπίτι τους με 30 dvds και δημοσιεύουν φωτογραφίες στο διαδίκτυο, αλλά δεν τις μοιράζονται με κανένα. Δεν είμαστε σίγουροι γιατί τις κρύβετε, αφού όλα μπορούν να γίνουν με ασφάλεια, και μόνο για ιδιωτική προβολή αν μας το ζητήσετε. Απλώς στείλτε μας ένα μήνυμα, δεν δαγκώνουμε".

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.