Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    Ξεχάστε το Bitcoin. To Ethereum έφτασε σε ιστορικό υψηλό και δεν σταματά!

    Οι gamers που επιθυμούν να αγοράσουν μια κάρτα γραφικών τρέχουσας γενιάς από την NVIDIA ή την AMD σε τιμές κοντά στο MSRP,  ανακαλύπτουν ότι είναι αδύνατο για το άμεσο, αλλά και το μακροπρόθεσμο, μέλλον. Το κυριότερο πρόβλημα είναι ότι η ζήτηση των καρτών γραφικών για εξόρυξη Ethereum ξεπερνά κατά πολύ την παραγωγή. Επιπρόσθετα, οι κάρτες "εξαφανίζονται" με "σκοτεινούς" τρόπους πολύ πριν εισέλθουν στα κανάλια διανομής μέσω των οποίων καταλήγουν στο λιανεμπόριο.

      
    Παράλληλα, το Ethereum βρίσκεται σε ανοδική πορεία σε όλη τη διάρκεια του 2021 και πλέον η αξία του έφτασε σε ιστορικό υψηλό. Το Ethereum βρίσκεται σήμερα σε τιμή άνω των 2.900 δολαρίων,  δηλαδή αξία του σχεδόν τετραπλασιάστηκε από τις αρχές του 2021. Το Bitcoin αύξησε απότομα την αξία του και τους τελευταίους τέσσερις μήνες. Το κυρίαρχο κρυπτονόμισμα ξεκίνησε το 2021 με αξία 29.333$ και επί του παρόντος ανέρχεται στα 56.635 $.

     

    Το Ethereum έχει επί του παρόντος ανώτατο όριο κεφαλαιοποίησης 340 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε σύγκριση με 1,1 τρισεκατομμύρια δολάρια για το Bitcoin. Σύμφωνα με το Trading View, εάν συγκεντρώσουμε όλα τα διαθέσιμα κρυπτονομίσματα μαζί, το συλλογικό όριο αγοράς είναι 2,156 τρισεκατομμύρια δολάρια. Εξαιρέστε το Bitcoin και αυτός ο αριθμός μειώνεται στα 1,099 τρισεκατομμύρια δολάρια.

     

    large.Coin-market-cap-ethereum-valuation.jpg

     

    Δεδομένων αυτών των τιμών, είναι κατανοητό γιατί οι εξορύκτες είναι πρόθυμοι να χρησιμοποιήσουν κάθε τακτική, λιγότερο ή περισσότερο νόμιμη, για να πάρουν στα χέρια τους κάρτες γραφικών προηγμένης τεχνολογίας. Συχνά χρησιμοποιούν πολύ αποδοτικά bots αγορών για να αρπάξουν τις κάρτες πριν από το γενικό πληθυσμό σε λιανικούς ιστότοπους, ενώ ορισμένοι εξορύκτες έχουν φτάσει στο σημείο να χρησιμοποιούν gaming φορητούς υπολογιστές με GPU GeForce RTX για εξόρυξη κρυπτονομισμάτων.

     

    Δυστυχώς δεν είναι μόνο οι σειρές GeForce RTX 30 και Radeon RX 6000 που έχουν μεγάλη ζήτηση από τους εξορύκτες. Ακόμη και η προηγούμενη γενιά GeForce RTX 20 και Radeon RX 5000 είναι εξαφανισμένες, με αστρονομικές τιμές (καινούργιες και μεταχειρισμένες) σε τρίτες αγορές. Για παράδειγμα, η Radeon RX 5700 XT, η οποία είναι πολύ δημοφιλής στους εξορύκτες Ethereum, πωλείται περίπου 1.000 $ - μεταχειρισμένη - στο eBay. Πρόκειται για μια κάρτα με αρχική λιανική τιμή 399$, όταν κυκλοφόρησε, τον Ιούλιο του 2019.

     

    large.eth_btc.jpg

     

    Τα "τέρατα" για εξόρυξη Ethereum, όπως η GeForce RTX 3070 και η GeForce RTX 3080 είναι επίσης εξαφανισμένες, ενώ οι τιμές τους κυμαίνονται από 1.500$ και 2.300$ σε σύγκριση με τα MSRPs τους 499 $ και 899 $ αντίστοιχα. Εταιρείες όπως η NVIDIA προσπαθούν αντιμετωπίσουν το πρόβλημα με περιορισμούς στις δυνατότητες εξόρυξης Ethereum, αλλά είναι μόνο θέμα χρόνου πριν αυτοί παρακαμφθούν (ξανά).


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.