Jump to content


  • astrolabos
    astrolabos

    Οι δοκιμαστές του Call of Duty της Activision κατεβαίνουν σε απεργία λόγω περικοπών

    Μια ομάδα εργαζομένων στο τμήμα της Activision Blizzard που υποστηρίζει το Call of Duty σχεδιάζει να αποχωρήσει από τη δουλειά τη Δευτέρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις περικοπές θέσεων εργασίας που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα. Οι εργαζόμενοι έστειλαν μια επιστολή στη διοίκηση του στούντιο Raven Software, το οποίο ανήκει στην Activision και εργάζεται στο Call of Duty: Warzone. Σε αυτό, ζητούν από την εταιρεία να επαναφέρει τα δώδεκα άτομα που απολύθηκαν, σύμφωνα με ένα αντίγραφο του email που δημοσιεύθηκε στο Bloomberg. «Όσοι συμμετέχουν σε αυτή τη διαδήλωση έχουν στο μυαλό τους την συνεχιζόμενη επιτυχία του studio», έγραψαν. Οι περικοπές θέσεων εργασίας στόχευαν μια ομάδα προσωρινών εργαζόμενων που ήταν κατά κύριο λόγο υπεύθυνοι για τη δοκιμή του Call of Duty: Warzone, διασφαλίζοντας ότι το δωρεάν παιχνίδι λειτουργεί ομαλά και χωρίς σφάλματα. Στο προσωπικό δεν δόθηκε σαφής αιτιολόγηση για τις απολύσεις, είπε ο Alex Dupont, δοκιμαστής QA στην ομάδα και εκπρόσωπος των εργαζομένων που απεργούν.

    Η Activision ανέφερε σε μια δήλωση που εστάλη μέσω email ότι αποφάσισε να τερματίσει τις συμβάσεις για 20 προσωρινούς εργαζομένους στα στούντιο της ως μέρος μιας αναδιάρθρωσης που θα μετατρέψει περίπου 500 προσωρινούς εργαζόμενους σε πλήρους απασχόλησης. "Η Activision Publishing αυξάνει τη συνολική της επένδυση στους πόρους ανάπτυξης και λειτουργίας της", έγραψε ένας εκπρόσωπος της εταιρείας σε ένα email.

    Το Call of Duty:Warzone παράγει 5,2 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα, σύμφωνα με το email προς τη διοίκηση, και δεν δείχνει σημάδια επιβράδυνσης. «Οι συνάδελφοί μου χάνουν τη δουλειά τους για αυθαίρετους λόγους», είπε ο Dupont, ο οποίος συμφώνησε σε μια συνέντευξη παρόλο που δεν είχε εξουσιοδότηση από την Activision να μιλήσει σε δημοσιογράφους. Ο Dupont είπε ότι θα μπορούσαν να παρατείνουν την απεργία τους επ' αόριστο εάν η εταιρεία δεν συναινέσει.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.