Jump to content


  • gdp77
    gdp77

    Οι επεξεργαστές Zen 4 Raphael θα διαθέτουν βελτιωμένους αισθητήρες θερμοκρασίας και διαχείρισης ισχύος

    Η AMD ετοιμάζει με σταθερά βήματα τους επεξεργαστές Zen 4 επόμενης γενιάς, που είναι αλλιώς γνωστοί με την κωδική ονομασία "Raphael". Μεταξύ των πολλών αναβαθμίσεων και καινοτομιών που θα προσφέρει, η γενιά επεξεργαστών Raphael μαθαίνουμε ότι αναβαθμίζει τους θερμικούς αισθητήρες και βελτιώνει τα κυκλώματα διαχείρισης ισχύος. Σύμφωνα με την έκθεση του Igor's Lab, η AMD έχει ετοιμάσει μερικές νέες βελτιώσεις που θα κάνουν την ανάγνωση θερμοκρασίας και τη διαχείριση ισχύος ευκολότερη για τους χρήστες που ασχολούνται περισσότερο με αυτά τα θέματα. Επί του παρόντος, η αναφερόμενη θερμοκρασία του επεξεργαστή ονομάζεται Tcontrol (Tctl), από το οποίο παίρνει δεδομένα το εκάστοτε σύστημα ψύξης. Εάν το Tctl είναι υψηλό, οι ανεμιστήρες περιστρέφονται και ψύχουν το σύστημα. Εάν το Tctl είναι χαμηλό, οι ανεμιστήρες επιβραδύνουν για να μειώσουν τον θόρυβο.

     

    Με τους Raphael, το τμήμα εξόδου CUR_TEMP (τρέχουσα θερμοκρασία) του Tctl έχει αναβαθμιστεί ώστε να αντικατοπτρίζει μια πολύ πιο ομαλή καμπύλη και να αποτρέπει την απότομη αυξομείωση των στροφών των ανεμιστήρων. Αυτό συμβάλλει στη μείωση της παραγωγής θορύβου και επιτυγχάνει τη σταθερότερη ταχύτητα ανεμιστήρα στο σύστημα. Μια άλλη βελτίωση που έρχεται με τους Raphael είναι μια νέα τεχνική διαχείρισης ενέργειας. Η AMD έχει σχεδιάσει την πλατφόρμα AM5 για να αποφεύγει ξαφνικές αυξήσεις ισχύος και να διατηρεί τη μέγιστη απόδοση με την πάροδο του χρόνου. Είναι μια απόφαση σχεδιασμού που λαμβάνεται από την αρχή και ο επεξεργαστής θα προσπαθεί να περιορίζεται στην περιοχή TDP για την οποία έχει διαμορφωθεί.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.