Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    Οι Ευρωπαίοι λιανοπωλητές, χωρίς ίχνος ντροπής, φουσκώνουν τις τιμές των ακυκλοφόρητων Nvidia RTX 3060, στο εξωφρενικό ύψος των 853$

    H επερχόμενη RTX 3060 της NVIDIA φαινόταν μια εξαιρετική πρόταση για τους gamers που συνδυάζει ικανοποιητικές επιδόσεις και καλή τιμή. Με 3584 CUDA πυρήνες, η απόδοσή της τοποθετείται μεταξύ των RTX 2080 και RTX 2080 Ti με MSRP 329 δολαρίων. Δυστυχώς, για τους gamers, οι GPU το 2021 παραμένουν όνειρο θερινής νυκτός. Ορισμένοι ευρωπαίοι λιανοπωλητές έχουν ήδη καταλογοποιήσει την κάρτα με τιμές άνω των 600 $ USD (499 EUR), που είναι σχεδόν διπλάσια από το MSRP της NVIDIA και 50% παραπάνω από το επίσημο ευρωπαϊκό MSRP.

     

    Η αύξηση των τιμών εντοπίστηκε από χρήστες του Videocardz. Ενώ η NVIDIA προσπαθεί να πιέσει τους προμηθευτές να παραμείνουν στο MSRP της, εκχωρώντας κάρτες σε προμηθευτές που θα εκπληρώσουν προπαραγγελίες στο MSRP, οι λιανοπωλητές έχουν υιοθετήσει την τακτική ακύρωσης των εν λόγω προπαραγγελιών, αναγκάζοντας τους πελάτες να παραγγείλουν σε διογκωμένες τιμές. Μπορείτε να υποστηρίξετε εδώ ότι η NVIDIA δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει τίποτα άλλο σε αυτή την κατάσταση, παραμένοντας ταυτόχρονα συμβατή με τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς. Μπορεί να περιορίσει τη μελλοντική προσφορά σε αυτούς τους προμηθευτές «κατά βούληση», δεν μπορεί όμως να επιβάλλει όρους τιμολόγησης σε οποιονδήποτε λιανοπωλητή (κάτι που θα ήταν αντίθετο με το νόμο).

     

    large.PROSHOP-GeForce-RTX-3060-PL-740x697.pnglarge.PROSHOP-GeForce-RTX-3060-DE-740x687.png

     

    Ορισμένοι έμποροι λιανικής στην Ευρώπη έχουν αυξήσει ακόμη περισσότερο τις τιμές των RTX 3060 καρτών γραφικών, έως το εξωφρενικό ποσό των 835 $ USD (ή 689 ευρώ), σχεδόν τρεις φορές πάνω από το αρχικό MSRP. Στα στιγμιότυπα οθόνης που ακολουθούν φαίνεται η σύγκριση των τιμών πριν και μετά τη δεύτερη διόγκωση:

     

    large.Geforce-RTX-3060-Pricing-740x700.jpg

     

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι RTX 3060 θα έχουν τη μεγαλύτερη παραγωγή από όλες τις κάρτες της σειράς 3000 της NVIDIA, αλλά λαμβάνοντας υπόψη την ακμάζουσα αγορά κρυπτονομισμάτων και την τρελή ζήτηση για GPU, είναι δύσκολο να δούμε πώς η "ελεύθερη αγορά" θα σταματήσει αυτή την εκτός ελέγχου αύξηση τιμών. Είναι προφανές ότι οι λιανοπωλητές αδιαφορούν για τους gamers και τους PC enthusiasts και ενδιαφέρονται μόνο για το πόσο είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν οι εξορύκτες για τις κάρτες γραφικών νέας γενιάς...


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.