Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Οι κάρτες γραφικών που έχουν χρησιμοποιηθεί για crypto mining χάνουν σε επιδόσεις έως και 10% το χρόνο

    Οι τιμές των καρτών γραφικών το τελευταίο καιρό έχουν γίνει σήριαλ για γερά νεύρα. Λόγω της αλματώδους ανόδου της τιμής και της δημοτικότητας των κρυπτονομισμάτων, οι τιμές τους έχουν πάρει φωτιά. Οι τιμές στην αγορά των μεταχειρισμένων καρτών γραφικών έχουν αρχίσει και πέφτουν και πλέον είναι δυνατή η αγορά μεταχειρισμένων καρτών γραφικών από την Ασία σε λογικές τιμές. Το ερώτημα που πρέπει να θέσετε στον εαυτό σας είναι, αν αξίζει να πάρετε αυτές τις κάρτες γραφικών από την Κίνα που έχουν χρησιμοποιηθεί σε φάρμες εξόρυξης κρυπτονομισμάτων. 

    Ο κατασκευαστής καρτών γραφικών Palit Microsystems, σε συνέντευξη που έδωσε στο πολωνικό δικτυακό τόπο Benchmark.pl λέει ότι αγοράζοντας κάρτες γραφικών από φάρμες εξόρυξης κρυπτονομισμάτων, αναλαμβάνετε ένα ρίσκο αναφορικά με την αγορά σας αυτή. Αυτό ισχύει γιατί οι κάρτες γραφικών αυτές, λόγω της έντονης συνεχούς λειτουργίας τους, χάνουν γύρω στο 10% από την απόδοσή τους κάθε χρόνο.

    Αυτό σημαίνει, ότι ίσως να αγοράσετε φθηνά μια κάρτα γραφικών που να μην αποδίδει όσο θα απέδιδε μια ίδια κάρτα γραφικών ακόμα και από ενθουσιώδη χρήστη. Ιδιαίτερη δε προσοχή πρέπει να δείξετε σε κάρτες γραφικών που τους έχει αλλαχθεί το σύστημα ψύξης με κάποιον aftermarket, γιατί αυτό σημαίνει ότι δεν έχει πλέον εγγύηση, μιας και έχει υπάρξει παρέμβαση στο υλικό της κάρτας. Επίσης, η αλλαγή συστήματος ψύξης μπορεί να σημαίνει ότι η κάρτα έχει δεχθεί υψηλή θερμική καταπόνηση και ίσως να έχει παρουσιάσει πρόβλημα και για αυτό το λόγο να έχει αλλαχθεί το σύστημα ψύξης με κάτι πιο αποδοτικό.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.