Jump to content


  • yanni
    yanni

    Οι μελλοντικές μητρικές της MSI θα περιλαμβάνουν και ψύξη για τους M.2 SSDs

    Ένα από τα προβλήματα κάποιων εκ των M.2 SSD που κυκλοφορούν στην αγορά, είναι το ότι θερμαίνονται και αναγκαστικά καταφεύγουν σε throttling, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα την μείωση των επιδόσεών τους. Η MSI σκοπεύει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα αυτό με το νέο της M.2 Shield.

     

    Το M.2 Shield αναμένεται να το δούμε τον Ιανουάριο στην CES 2017, όταν η εταιρία αποκαλύψει τις νέες της μητρικές, με Intel 200 chipset, για τους νέους Kaby Lake επεξεργαστές. Το M.2 Shield είναι ουσιαστικά ένα σύστημα παθητικής ψύξης για τις M.2 2280 θέσεις της μητρικής, αποτελούμενο από ένα αλουμινένιο heatspreader και thermal pad από την μεριά του SSD. Ο όλος μηχανισμός "κλειδώνει" πάνω στον M.2 SSD, με την θερμοκρασία να μεταφέρεται μέσω του thermal pad στο heat spreader, μειώνοντας έτσι την θερμοκρασία του M.2 SSD.

     

    584460dd381b6-MSIM.2Shield.jpg

     

    Μέχρι σήμερα η χρήση κάποιου heat spreader, σε περιπτώσεις M.2 SSDs υψηλών επιδόσεων όπως ο Samsung 950 Pro, μπορούσαν να βοηθήσουν στο θέμα των υψηλών θερμοκρασιών. Το να έχεις μια ενσωματωμένη λύση πάνω στην ίδια την μητρική, σίγουρα απλοποιεί τα πράγματα, αλλά βοηθάει και σε περιπτώσεις χρηστών που αγνοούν το πρόβλημα. Μένει μόνο να δούμε κατά πόσο η λύση της MSI είναι αποτελεσματική, αλλά και το σε ποιες μητρικές θα επιλέξει η εταιρία να το συμπεριλάβει.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.