Jump to content


  • yanni
    yanni

    Οι νέοι Mac Pro θα ενσωματώνουν και το A10 Fusion επεξεργαστή του iPhone 7

    Η Apple είχε αποκαλύψει τον Ιούνιο, ότι η νέα σειρά επαγγελματικών iMac Pro μοντέλων θα γίνει διαθέσιμη τον Δεκέμβριο. Αυτό που δεν είχε αποκαλύψει τότε, είναι ότι τα νέα μοντέλα θα περιλαμβάνουν και ένα A10 Fusion chip, το οποίο ήταν ο κεντρικός επεξεργαστής του iPhone 7. Αυτό αποκαλύφθηκε το σαββατοκύριακο που μας πέρασε από τους προγραμματιστές Jonathan Levin και Steve Troughton-Smith. Η παρουσία του εν λόγω chip φαίνεται να συνδέεται τόσο με τον έλεγχο που θέλει να διατηρεί η Apple στα μηχανήματά της και το λογισμικό τους, όσο και με την ψηφιακό βοηθό Siri.

     

    Το A10 Fusion θα έχει ρόλο συνεπεξεργαστή στα νέα iMac Pro, αναλαμβάνοντας τουλάχιστον δύο συγκεκριμένες εργασίες. Το A10 Fusion chip φαίνεται ότι θα αναλαμβάνει το MacOS boot και διεργασίες σχετικά με την ασφάλεια, ελέγχοντας το λογισμικό και παρέχοντας επιπλέον προστασία έναντι κακόβουλου λογισμικού. Παράλληλα όμως, πιθανόν θα επιτρέπει και στην Apple να διατηρεί υψηλότερο έλεγχο του λειτουργικού της, με τρόπο που δεν θα είναι εμφανής, ώστε να ανησυχεί τους χρήστες των iMac Pro μηχανημάτων.

     

     

    Μια άλλη λειτουργία του A10 Fusion chip, πιθανόν θα είναι να παρέχει την δυνατότητα στον κάτοχο του iMac Pro να έχει στην διάθεσή του την ψηφιακό βοηθό της Apple, Siri. Μάλιστα αυτό θα γίνεται ακόμα και όταν ο iMac Pro είναι κλειστός. Με λίγα λόγια το A10 Fusion chip θα είναι μόνιμα σε λειτουργία αναμένοντας εντολές για την Siri. Την ανακάλυψη αυτή έκανε ο Guilherme Rambo, ο οποίος ανέβασε και σχετικό βίντεο στο Twitter.

     

     

    Μένει πλέον η ανακοίνωση των νέων μηχανημάτων τον επόμενο μήνα, προκειμένου να δούμε τι χαρακτηριστικά θα προσφέρει το A10 Fusion chip. Από εκεί και πέρα, τα νέα Apple iMac Pro θα ξεκινάνε από τα $5000 με την Apple να ισχυρίζεται ότι διαθέτουν αντίστοιχα χαρακτηριστικά με PC αξίας $7000. Θα χρησιμοποιούν επεξεργαστές Xeon με 8, 10 ή 18 πυρήνες και επαγγελματικές κάρτες γραφικών της AMD.

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.