Jump to content


  • yanni
    yanni

    Οι τιμές των μνημών και των SSD, ίσως να πέσουν, εξαιτίας των προβλημάτων παραγωγής της Intel

    Πριν λίγες μέρες σας ενημερώναμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Intel προκειμένου να καλύψει την ζήτηση σε επεξεργαστές. Τα προβλήματα αυτά φαίνεται να προέρχονται από την αδυναμία της Intel να περάσει στα 10nmκαι όχι τόσο από κάποια ξαφνική αύξηση στην ζήτηση για συστήματα X86, αν και η εταιρία ισχυρίζεται για το αντίθετο. Αυτό ίσως να επηρεάσει τις τιμές των SSD και των μνημών RAM προς τα κάτω.

     

    Σύμφωνα με το DRAMExchange, τα προβλήματα της Intel θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μειωμένη διαθεσιμότητα συστημάτων υπολογιστών και κατ' επέκταση σε μειωμένη χρήση μνημών και SSDs. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει τις τιμές των δύο αυτών εξαρτημάτων χαμηλότερα, μιας και η προσφορά θα είναι υψηλότερη της ζήτησης.

     

    Ειδικότερα προβλέπεται μείωση κατά 0,2% στις πωλήσεις φορητών για το 2018 σε σχέση με πέρσι εξαιτίας των προβλημάτων της Intel, με το πρόβλημα διαθεσιμότητας επεξεργαστών Intel, τόσο τελευταίας γενιάς, όσο και παλαιότερων γενιών να κυμάνθηκε κάπου στο 5% για τον Αύγουστο, ενώ προβλέπεται να κινηθεί μεταξύ 5% και 10% τον Σεπτέμβριο. Μέχρι το τέλος του έτους δεν αποκλείεται να ξεπεράσει το 10%.

     

    Αυτή τη στιγμή οι μνήμες βρίσκονται σε ένα σημείο καμπής, σύμφωνα με το DRAMExchange, μετά από εννέα συνεχόμενα τρίμηνα ανόδου. Προβλεπόταν ότι οι τιμές στις μνήμες θα παρουσιάσουν μια πτώση της τάξης του 2% στο τέταρτο τρίμηνο του 2018, αλλά μετά τις τελευταίες εξελίξεις, η πτώση δεν αποκλείεται να είναι και μεγαλύτερη.

     

    Ανάλογα αναμένεται να επηρεαστούν και οι τιμές των SSDs, δεδομένου ότι πολλά συστήματα πλέον ενσωματώνουν SSDs, σύμφωνα με το DRAMExchange.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.