Jump to content


  • gdp77
    gdp77

    Οι υπηρεσίες Netflix, YouTube, Prime Video συμφωνούν να μειώσουν την ποιότητα του streaming video στην Ευρώπη, λόγω του κοροναϊού

    Μεγάλο ποσοστό ανθρώπων στον πλανήτη πλέον εργάζονται από το σπίτι λόγω των έκτακτων μέτρων για την πανδημία του κοροναϊού. Οι ίδιοι άνθρωποι επιλέγουν για την ψυχαγωγία τους τις πλατφόρμες ψηφιακής ροής ήχου και εικόνας. Αυτή η κατάσταση έχει οδηγήσει τις λεωφόρους του διαδικτύου σε συμφόρηση και αρκετοί πάροχοι τέτοιων υπηρεσιών αναζητούν τρόπους να μειώσουν αυτή την συμφόρηση. Οι πάροχοι ψηφιακού ήχου και εικόνας Amazon Prime Video, Netflix και YouTube ανακοίνωσαν πρόσφατα ότι σκοπεύουν να μειώσουν τους ρυθμούς μετάδοσης δεδομένων στην Ευρώπη.

     

    Ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς της Ε.Ε., Thierry Breton, ανήρτησε στο twitter δήλωση που ανέφερε ότι, για να εξασφαλίσουμε πρόσβαση στο Internet για όλους, καλό είναι να χρησιμοποιούμε τυπική ανάλυση αντί για HD ανάλυση. Το  Netflix πρώτο ανταποκρίθηκε σε αυτό το κάλεσμα και υποσχέθηκε να μειώσει τους ρυθμούς μετάδοσης δεδομένων στην Ευρώπη κατά 25%. Το σχέδιο αυτό είναι προσωρινό και θα ισχύσει για 30 μέρες.

     

    Οι Ευρωπαίοι χρήστες του YouTube μπορούν επίσης να αναμένουν μείωση της ποιότητας της υπηρεσίας. Η ανάλυση SD θα είναι πλέον η προεπιλεγμένη στην Ευρώπη. Οι εκπρόσωποι του YouTube δεν διευκρίνισαν εάν θα μπορούν οι χρήστες χειροκίνητα να επιλέξουν ανάλυση HD. H συγκεκριμένη πλατφόρμα ανακοίνωσε ότι, προς το παρόν, έχουν παρατηρήσει λίγες κορυφώσεις στη χρήση της υπηρεσίας, αλλά θέλουν να λάβουν τα μέτρα τους από τώρα. Αυτό το σχέδιο επίσης έχει ορίζοντα ενός μήνα.

     

    large.roku-tv.jpeg

     

    Η τελευταία υπηρεσία που ανακοίνωσε αντίστοιχη μείωση στην ποιότητα είναι το Amazon Prime Video. Εκπρόσωπος της υπηρεσίας δήλωσε ότι συνεργάζονται με τις τοπικές αρχές, ώστε να μετριαστεί το πρόβλημα της διαδικτυακής συμφόρησης, συμπεριλαμβανόμενης και της Ευρώπης όπου ήδη έχουν ξεκινήσει τη μείωση του ρυθμού μετάδοσης δεδομένων.

     

    Αρκετές ευρωπαϊκές χώρες έχουν αναφέρει αύξηση της κίνησης στο διαδίκτυο από το ξέσπασμα της πανδημίας του κοροναϊού. Για παράδειγμα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Telecom Italia ανέφερε αύξηση στη διαδικτυακή κίνηση κατά 70%, με μεγάλη συνεισφορά σε αυτή την αύξηση online παιχνιδιών όπως το Fortnite.

     

    Και άλλες υπηρεσίες μπορεί να ακολουθήσουν την πολιτική της μείωσης του ρυθμού δεδομένων. Στις 24 Μαρτίου θα ξεκινούσε τη λειτουργία του σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες το Disney+. Ο Επίτροπος Breton ζήτησε από τη Disney να καθυστερήσει την έναρξη της υπηρεσίας στο ευρωπαϊκό έδαφος. Είναι ασαφές αν όλες αυτές οι υπηρεσίες σκοπεύουν να προβούν και σε αντίστοιχες μειώσεις της ποιότητας εικόνας και στη Βόρεια Αμερική.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.