Jump to content


  • gdp77
    gdp77

    Οι Rocket Lake-S μπορεί να είναι σημαντικά ταχύτεροι στο gaming σε σχέση με τους Comet Lake-S

    Οι Intel Rocket Lake-S (11η γενιά Core), που θα καταφτάσουν τον Μάρτιο του 2021, σκοπεύουν να πάρουν πίσω το στέμμα των κορυφαίων επιδόσεων στο gaming από τους Ryzen 5000.

     

    Ο "πληροφοριοδότης" των κοινωνικών δικτύων ITCooker πιστεύει ότι οι Rocket Lake θα πλεονεκτούν σε τρία βασικά σημεία. Αρχικά αναφέρεται η υποστήριξη για τη διεπαφή PCI-Express 4.0 και ότι η χρήση των οδηγιών AVX512 μπορεί να επιτύχει καλύτερη απόδοση, αν και αυτό οδηγεί σε υψηλές θερμοκρασίες για το κορυφαίο CPU 8 πυρήνων. Μιλά για μια βελτίωση στη μνήμη cache της CPU, με 48 KB για το επίπεδο 1 (L1) και 512 KB cache για το L2. Αυτοί οι αριθμοί είναι αξιοσημείωτοι σε σύγκριση με τους Comet Lake-S (32 KB L1 / 256 KB L2).

     

    Ο ΙΤCooker αναφέρει επίσης ότι, παρά το ότι οι Rocket Lake-S βασίζoνται στα 14 nm, χάρη στη νέα αρχιτεκτονική θα δούμε "ένα πραγματικό άλμα στην απόδοση", κάτι που δείχνει ότι θα έχουμε σημαντική βελτίωση στο gaming.

     

    Επίσης, ο χρήστης του twitter, MebiuW, ισχυρίζεται ότι έχει πληροφορίες σχετικά με τους επερχόμενους CPU i7 και i9. Τόσο ο Core i7 όσο και ο i9 λέγεται θα έχουν 8 πυρήνες και 16 νήματα, σε συνδυασμό με 16MB L3 cache. Ο i9 θα δικαιολογεί το όνομά του με υψηλότερες ταχύτητες ρολογιού, ώστε να τιμολογηθεί και ψηλότερα. Με boost clock περίπου 5,5 GHz, ο Core i9 θα τοποθετηθεί έναντι του Ryzen 7 5800X στην ίδια τιμή των 449 $. O i7 θα έχει boost 5 έως 5,2 GHz και θα πρέπει να ανταγωνιστεί έναν μελλοντικό Ryzen 7 5700Χ. Σύμφωνα με τον MebiuW, ο i7 της Intel θα κοστίζει λιγότερο από 400 $.

     

    Αν και δεν υπάρχει κάποια άλλη πηγή που να το επιβεβαιώνει, τα 5,5 GHz φαίνονται υπερβολικά για έναν επεξεργαστή 14nm. Σε κάθε περίπτωση, η περίοδος που διανύουμε είναι συναρπαστική για τους gamers και μακάρι ο ανταγωνισμός να οδηγεί σε συνεχή βελτίωση επιδόσεων αλλά και μείωση τιμών!

     

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.