Jump to content



  • SirMomus
    SirMomus

    Ομάδα του ΜΙΤ χρησιμοποιεί ραδιοκύματα για να ανιχνεύει ανθρώπινα συναισθήματα

    Μια ομάδα στο MIT δημιούργησε το EQ - Radio, μια συσκευή ικανή να ανιχνεύει τα ανθρώπινα συναισθήματα χρησιμοποιώντας ασύρματα σήματα. Η συσκευή δημιουργήθηκε στο Εργαστήριο Επιστήμης Υπολογιστών και Τεχνητής Νοημοσύνης του MIT. Με το EQ-Radio, το οποίο χρησιμοποιεί ασύρματα σήματα για τον εντοπισμό των κτύπων της καρδιάς, τα συναισθήματα μπορούν να ανιχνευθούν με βάση τις αλλαγές των κτύπων, καθώς κάθε κατάσταση εκπέμπει με διαφορετικό μήκος κύματος.

     

     

    Όταν υπάρχουν προηγούμενες μετρήσεις σας διαθέσιμες για σύγκριση, το σύστημα είναι 87% ακριβές. Όμως πέφτει στο 70%, όταν μπορεί να χρησιμοποιήσει μόνο το τρέχον σύνολο δεδομένων.

     

    Quote

    Απλά γνωρίζοντας τον ανθρώπινο καρδιακό κτύπο σε διαφορετικές συναισθηματικές καταστάσεις ... μπορούμε να εξετάσουμε τον κτύπο της καρδιάς ενός τυχαίου ατόμου και αξιόπιστα να ανιχνεύσουμε τα συναισθήματά τους.

    - Mingmin Zhao , υποψήφιος διδάκτορας

     

    Ένα από τα μέλη της ομάδας, Fadel Adib, λέει πως το EQ-Radio μπορεί να πει αν η καρδιά σας χάνει κτύπους και θα μπορούσε να είναι χρήσιμο στην ιατρική, για την εξέταση των αρρυθμιών.

     

     

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.