Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    Ο «δικτάτορας» του Linux αναπτύσσει, πλέον, τo πιο δημοφιλές enterprise λειτουργικό σύστημα σε έναν Threadripper

    Ο δημιουργός του Linux και του Git, Linus Torvalds, αποκάλυψε ότι αναβάθμισε το σύστημά του και, πλέον, χρησιμοποιεί έναν Threadripper 3970X επεξεργαστή. Πρόκειται, προφανώς, για το βασικό του σύστημα με το οποίο εργάζεται πάνω στο μέλλον του Linux και των άλλων δημιουργιών του. Σε ένα δημοσίευμά του, στις 24 Μαΐου, με θέμα "State of the Kernel" αποκαλύπτει ότι η εν λόγω αναβάθμιση στο υλικό που χρησιμοποιεί ήταν η πιο συναρπαστική είδηση για να μοιραστεί με την κοινότητα.

     

    "Στην πραγματικότητα, το πιο συναρπαστικό για εμένα, αυτή την εβδομάδα, ήταν ότι αναβάθμισα το βασικό μου σύστημα και για πρώτη φορά φορά, μετά από 15 χρόνια, δεν βασίζεται σε επεξεργαστή Intel. Όχι δεν μεταπήδησα σε ARM ακόμα, αλλά τώρα «ροκάρω» σε έναν AMD Threadripper 3970X. Τα δοκιμαστικά μου «allmodconfig builds» τώρα πραγματοποιούνται τρεις φορές ταχύτερα, κάτι που δεν έχει και πολύ σημασία τώρα που τα πράγματα είναι ήρεμα αλλά σίγουρα θα εκτιμήσω αυτή τη διαφορά κατά το επόμενο «merge» χρονικό πλαίσιο"

     

    Αυτό που κάνει αυτή την είδηση σημαντική είναι το γεγονός ότι ο δημιουργός του πλέον δημοφιλούς λειτουργικού συστήματος του πλανήτη, για το enterprise, αναπτύσσει πλέον το Linux αξιοποιώντας την επεξεργαστική ισχύ 32 πυρήνων αρχιτεκτονικής Zen 2.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.