Jump to content


  • astrolabos
    astrolabos

    Ο ασφυκτικός εναγκαλισμός της επιχειρηματικότητας στην Κίνα και το "πνευματικό όπιο"

    Οι μετοχές της Tencent και της NetEase μειώθηκαν περισσότερο από 10% σήμερα με την έναρξη των συναλλαγών στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης κατάφεραν να ανακτήσουν κάποιες από τις απώλειες αυτές. Ο λόγος είναι η ανησυχία των επενδυτών για την πολιτική της ηγεσίας του Πεκίνου αναφορικά με τα διαδικτυακά παιχνίδια και τις εταιρίες που τα διαχειρίζονται.
    Τους τελευταίους μήνες οι αρχές της Κινέζικης κυβέρνησης ανακοίνωσαν μια σειρά μέτρων για να ενισχύσουν τον έλεγχο των τεχνολογικών. Τον ρυθμό σε αυτή τη καμπάνια δίνει η αγγλόφωνη κυβερνητική εφημερίδα Economic Information Daily αναφέροντας σε άρθρο της ότι πολλοί έφηβοι έχουν εθιστεί στο διαδικτυακό παιχνίδι παίζοντας έως και 8 ώρες την ημέρα (σιγά! ?) έχοντας αρνητική επίδραση στις σχολικές τους επιδόσεις και την υγεία τους. Το άρθρο επικαλέστηκε το εξαιρετικά δημοφιλές παιχνίδι της Tencent, "Honor of Kings" τονίζοντας εμφατικά ότι "καμία βιομηχανία, κανένα άθλημα, δεν επιτρέπεται να αναπτυχθεί με τρόπο που θα καταστρέψει μια γενιά", συσχετίζοντας στη συνέχεια τα διαδικτυακά παιχνίδια με "πνευματικό όπιο".

    Η θιγόμενη εταιρία Tencent έχει δηλώσει ότι θα εισαγάγει μέτρα για τη μείωση της πρόσβασης των παιδιών και του χρόνου που αφιερώνεται στο παιχνίδι της "Honor of Kings". Επίσης ανέφερε ότι σχεδιάζει να εφαρμόσει την πολιτική του χρονικού περιορισμού σε μαθητές σε όλα τα παιχνίδια της.

    Η τιμής της μετοχής της Tencent ανέκαμψε, όταν η Economic Information Daily διέγραψε το επίμαχο άρθρο από τον λογαριασμό της στην πλατφόρμα κοινωνικών μέσων Wechat, δείχνοντας στους ξένους επενδυτές ποιος πραγματικά κάνει κουμάντο στην κινέζικη αγορά και οικονομία.


     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.