Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Ο Λευκός Οίκος σταθμίζει τις επιλογές για εποπτεία των κρυπτονομισμάτων στις ΗΠΑ

    Η κυβέρνηση Biden βολιδοσκοπεί για την σύνταξή μιας εκτελεστικής εντολής για τα κρυπτονομίσματα στο πλαίσιο μιας προσπάθειας για τη δημιουργία προσέγγισης σε επίπεδο κυβέρνησης για την κατηγορία των white-hot asset, σύμφωνα με πηγές. Η προτεινόμενη οδηγία θα αναθέσει στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να μελετήσουν και να προσφέρουν συστάσεις σχετικά με τους σχετικούς τομείς των κρυπτονομισμάτων σχετικά με τη χρηματοπιστωτική ρύθμιση, την οικονομική καινοτομία και την εθνική ασφάλεια. Η πρωτοβουλία θα στοχεύσει επίσης στο συντονισμό των εργασιών των οργανισμών για τα ψηφιακά νομίσματα σε ολόκληρο τον εκτελεστικό κλάδο της κυβέρνησης. Το σχέδιο θα ωθήσει τα τμήματα που έχουν δώσει ελάχιστη προσοχή στα κρυπτονομίσματα να εστιάσουν σε αυτό. Οι αξιωματούχοι έχουν επίσης εξετάσει το ενδεχόμενο να διορίσουν έναν "τσάρο κρυπτονομισμάτων" στο Λευκό Οίκο για να ενεργήσει ως κόμβος στο θέμα.

    Το σχέδιο οδηγίας είναι μέρος μιας προσπάθειας του Λευκού Οίκου να δημιουργήσει μια σαρωτική στρατηγική για ψηφιακά νομίσματα, τα οποία έχουν γίνει εστία αυξανόμενης ανησυχίας για τις ρυθμιστικές αρχές καθώς έχουν γίνει εξαιρετικά δημοφιλείς στους μέσους Αμερικανούς. Δεν έχει ληφθεί απόφαση για το αν θα εκδοθεί τελικά το εκτελεστικό διάταγμα. Ακόμα κι αν ο πρόεδρος Joe Biden δεν προχωρήσει, η κυβέρνηση θα δημοσιοποιήσει τη γενική στρατηγική της για τα κρυπτονομίσματα, δήλωσε αξιωματούχος της διοίκησης.

    Το προσχέδιο, το οποίο κυκλοφορεί μεταξύ ανώτερων αξιωματούχων και ρυθμιστικών αρχών, θα διευκρινίζει τις ευθύνες διαφόρων υπηρεσιών και θα τους αναθέτει να εξετάσουν σχετικά θέματα και να αναφέρουν τα πορίσματά τους. Το πλαίσιο θα αγγίξει μια σειρά διοικητικών υπηρεσιών, από το Υπουργείο Οικονομικών και τις χρηματοπιστωτικές ρυθμιστικές αρχές έως το Τμήμα Εμπορίου, το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών και τις εθνικές υπηρεσίες ασφαλείας. Είτε τελικά γίνεται με εκτελεστική εντολή είτε με άλλο μέσο, ο στόχος του Λευκού Οίκου είναι να υιοθετήσει μια ενιαία προσέγγιση για τα κρυπτονομίσματα και όχι την πιο ad hoc προσέγγιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, της εθνικής ασφάλειας και των παράνομων χρηματοπιστωτικών θεμάτων. Η διοίκηση θέλει επίσης οι αρμόδιες υπηρεσίες να εξετάσουν τα κρυπτονομίσματα και σε άλλους τομείς πολιτικής ζωής, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας των καταναλωτών, της πολιτικής ανταγωνισμού, της έρευνας και της καινοτομίας.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.