Jump to content


  • yanni
    yanni

    Ο νέος Antminer E3 για Ethereum, ίσως να βοηθήσει στην σημαντική πτώση των τιμών των καρτών γραφικών

    Οι τιμές των καρτών γραφικών τους τελευταίους μήνες έχουν ανέβει υπερβολικά ψηλά, λόγω της μαζικής αγοράς καρτών γραφικών από αυτούς που προσπαθούν να "εξορύξουν"(mining) ψηφιακά νομίσματα και ιδιαίτερα το Ethereum. Το καλοκαίρι η κατάσταση ίσως να έχει εξομαλυνθεί χάρη στην κυκλοφορία του πρώτου ASIC ειδικά για Ethereum, ο οποίος έρχεται από την Bitmain.

     

    Ο νέος ASIC miner της Bitmain, έχει την ονομασία Antminer E3 και είναι ήδη διαθέσιμος για παραγγελία μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος της εταιρίας. Οι αποστολές πάντως θα ξεκινήσουν τον Ιούλιο, οπότε για λίγους μήνες ακόμα οι κάρτες γραφικών θα συνεχίσουν να αποτελούν την μόνη επιλογή, αν και πιθανόν λιγότερο ελκυστική. Σύμφωνα με την Bitmain, ο Antminer E3 έχει κόστος 800 δολάρια, καταναλώνει 800W και επιτυγχάνει 180MH/s, με την εταιρία να αναφέρει ότι αυτή είναι μια συντηρητική εκτίμηση.

     

    Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, μια RX 580 επιτυγχάνει 30MH/s και καταναλώνει περίπου 200W κατά το mining. Αν λάβουμε υπόψιν και τις τιμές των καρτών αυτή την περίοδο - στο skroutz οι τιμές ξεκινάνε πάνω από τα 350€ - ο Antminer E3 θα είναι η πλέον λογική επιλογή όταν διατεθεί.

     

    Η σημαντική πτώση της τιμής του Ethereum, ήδη έχει επιτρέψει στις τιμές των καρτών γραφικών να υποχωρήσουν, χωρίς όμως ακόμα να πλησιάζουν τις προτεινόμενες τιμές λιανικής. Το Ethereum είχε φτάσει να κοστολογείται σχεδόν 1300 δολάρια τον Ιανουάριο, ενώ πλέον η τιμή του βρίσκεται κάτω από τα 400 δολάρια. Αντίστοιχα οι τιμές των RX 580 και GTX 1060(με τα 6GB) είχαν ξεπεράσει τα 500 δολάρια, ενώ πλέον βρίσκονται κάτω από τα 400 δολάρια. Η έναρξη διαθεσιμότητας του Antminer E3 τον Ιούλιο, λογικά θα αρχίσει να επηρεάζει σύντομα τις τιμές των καρτών γραφικών, ωθώντας τις ακόμα πιο κάτω. Οι κάτοχοι πολλών καρτών γραφικών για mining, δεν αποκλείεται να βιαστούν να τις πουλήσουν σύντομα, προκειμένου να πιάσουν την καλύτερη δυνατή τιμή, ενώ όσοι σκοπεύουν να αναβαθμίσουν το hardware τους για το mining του Ethereum, ίσως να προτιμήσουν να επενδύσουν άμεσα στον Antminer E3, παρά σε περισσότερες κάρτες γραφικών.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.