Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    Ο περιηγητής Chrome στο άμεσο μέλλον θα μπλοκάρει κάθε μορφή περιεχομένου που δεν θα βασίζεται στο HTTPS

    Ο δημοφιλέστερος web browser σύντομα θα ξεκινήσει να μπλοκάρει οποιαδήποτε μορφή περιεχομένου δεν βασίζεται στο HTTPS, από τον Ιανουάριο του 2020. Η απόφαση αυτή της Google θα επηρεάσει και τα επιμέρους στοιχεία των ιστοσελίδων, όπως τις διαφημίσεις που συχνά διακινούνται μέσω του ανασφαλούς HTTP.

     

    Η Google συμβουλεύει τους εκδότες δικτυακού υλικού να ελέγχουν τις ιστοσελίδες τους και για τα επιμέρους στοιχεία τους, όπως ήχος, video, εικόνες, scripts, styles, iframes κτλ. Σύμφωνα με την Google, πολλές ιστοσελίδες έχουν "ανάμεικτο" περιεχόμενο, δηλαδή, ενώ η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί HTTPS σύνδεση, πολλά στοιχεία της χρησιμοποιούν HTTP, κάτι που αποτελεί υπονόμευση της ασφάλειας.

     

    Η Google έχει ήδη πιέσει τους εκδότες να μεταβούν στο HTTPS, καθώς τιτλοφορεί (tagging) κάθε σελίδα που δεν το χρησιμοποιεί ως ανασφαλή (insecure). H εταιρεία ισχυρίζεται ότι πλέον πάνω από 90% του χρόνου περιήγησης στο διαδίκτυο γίνεται μέσω HTTPS.

     

    Όχι μόνο ο Chrome, αλλά και άλλοι μοντέρνοι περιηγητές πλέον εμφανίζουν ένα μήνυμα προειδοποίησης για σελίδες με μη ασφαλές περιεχόμενο (non-HTTPS). Επίσης μπλοκάρουν ανάμεικτο περιεχόμενο (iframes, scripts), όμως το video, ο ήχος και οι εικόνες ακόμα επιτρέπεται να διακινούνται.

     

    Η Google, λοιπόν, στον Chrome 79 (που θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβρη) θα μπλοκάρει το περιεχόμενο και θα δίνει την επιλογή στους χρήστες να επιτρέπουν το μη ασφαλές περιεχόμενο ανά site.

     

    Στον Chrome 80 (που θα κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο του 2020) θα τιτλοφορούνται ανασφαλείς όλες οι σελίδες με "ανάμεικτο περιεχόμενο" HΤΤP και HTTPS. Ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να επιτρέψει τη διακίνηση του ανασφαλούς υλικού όπως το video και ο ήχος.

     

    Στον Chrome 81 (Φεβρουάριος 2020) πλέον θα μπλοκάρεται εντελώς κάθε μορφή περιεχομένου που δεν θα διακινείται μέσω HTTPS.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.