Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    Ο πόλεμος των λογισμικών browser συνεχίζεται με τον Εdge να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση

    Πριν λίγους μήνες παρατηρήθηκε ότι ο Edge browser της Microsoft άρχισε γρήγορα να αυξάνει τα ποσοστά χρήσης, μετά τη μετάβαση από τη μηχανή EdgeHTML στην ευρύτερα αποδεκτή μηχανή Chromium (που ήδη χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια από τον Chrome της Google). Τώρα ο Edge κατέλαβε τη δεύτερη θέση ανάμεσα στους επικρατέστερους browsers, με ποσοστό 7,59%. Συνακόλουθα ο Firefox έπεσε στην τρίτη θέση.

     

    Οι νέες μετρήσεις του Αυγούστου δείχνουν το momentum του Edge να διατηρείται και ο browser της Microsoft έφτασε σε ποσοστό 8,46%, ενώ ο Firefox παραμένει στην τρίτη θέση με ποσοστό 7,27%, σύμφωνα με τα στατιστικά δεδομένα από το NetMarketShare.

     

     

    large.1.jpg

     

    Αν και οποιαδήποτε αύξηση στα ποσοστά χρήσης του Edge είναι καλοδεχούμενη από τη Microdoft, οπωσδήποτε έχει πολύ δρόμο ακόμα μέχρι να μπορέσει να ανταγωνιστεί ευθέως με τον Chrome που συγκεντρώνει το 71% των χρηστών desktop. 

     

    large.2.jpg

     

    Ο Microsoft Edge είναι διαλειτουργικός και διαθέτει εκδόσεις για Windows, macOS, Android και iOS, ενώ, μετά τη μετάβαση στη μηχανή του Chromium,  έχει δεχτεί θετικές κριτικές για τη σταθερότητα και τις επιδόσεις του. Στην αύξηση των ποσοστών χρήσης του Edge browser σίγουρα έχει συμβάλει θετικά και η πολιτική της Microsoft να τον εγκαθιστά μετά τις τελευταίες αναβαθμίσεις των Windows 10 και να ενθαρρύνει τους χρήστες να τον χρησιμοποιήσουν.

     

    Η Mozilla δεν ήταν ιδιαίτερα χαρούμενη όταν η Microsoft ανακοίνωσε την πρόθεσή της να χρησιμοποιήσει τη μηχανή Chromium. Ο Chris Beard της Mozilla είχε δηλώσει ότι αυτή απόφαση της Microsoft ενισχύει τη δυνατότητα της Google να επιλέγει ποιες δυνατότητες θα μπορούν να έχουν οι browsers που χρησιμοποιούν τη μηχανή Chromium. Συμπλήρωσε λέγοντας ότι η υγεία του διαδικτύου και της ζωής σε αυτό βασίζεται στον ανταγωνισμό και στις δυνατότητες επιλογών. Εάν περισσότερα προϊόντα χρησιμοποιούν τη μηχανή Chromium, τότε οι web devs αρκεί να κάνουν τις σελίδες τους συμβατές με αυτή τη μηχανή και να μην ανησυχούν για τις άλλες μηχανές που υπάρχουν.

     

    large.3.jpg

     

     

    Ο Kenneth Auchenberg της Microsoft ανταπάντησε λέγοντας ότι είναι ώρα η Mozilla να κατέβει από τον "φιλοσοφικό" της πύργο. Το web κυριαρχείται από τον Chromium και, αν πραγματικά νοιάζονται για αυτό, θα πρέπει να αρχίσουν να συνεισφέρουν στο project, αντί να ασχολούνται με κάτι διαφορετικό που χρησιμοποιείται από "λιγότερο από 5% των χρηστών".

     

    Δεδομένου ότι η Mozilla δεν φαίνεται να εγκαταλείπει την ανάπτυξη δικιά της μηχανής περιήγησης, φαίνεται ότι Google και Microsoft προσπαθούν να εκδιώξουν τoν Firefox από το παιχνίδι.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.