Jump to content


  • yanni
    yanni

    Ο Commodore 64 Mini έρχεται να προστεθεί στην λίστα των retro συστημάτων

    Το NES Classic Edition απέδειξε ότι υπάρχει αγορά για τέτοιου τύπου μηχανήματα. Μετά την Atari που ανακοίνωσε το Ataribox, έρχεται και η Retro Games να ανακοινώσει την ανάπτυξη μιας mini έκδοσης του γνωστού 8 bit home micro των 80s, του Commodore 64. Η νέα αυτή έκδοση του ιδιαίτερα δημοφιλούς αυτού μηχανήματος, θα έρχεται με πλήθος προ εγκατεστημένων παιχνιδιών της εποχής και το κατάλληλο joystick.

     

    Το νέο C64 Mini θα έχει μέγεθος λίγο μεγαλύτερο από την παλάμη ενός χεριού και θα μπορεί να συνδεθεί στην τηλεόραση μέσω HDMI. Το joystick θα είναι ένα τυπικής σχεδίασης της εποχής με USB σύνδεση, ενώ τα προ εγκατεστημένα παιχνίδια θα είναι προφανώς... 64, με την λίστα να περιλαμβάνει πολλά κλασικά και γνωστά παιχνίδια της εποχής. Η ύπαρξη δύο θυρών πάνω στο μηχάνημα θα επιτρέπει την σύνδεση και δεύτερου joystick για διπλό.

     

    c64 mini 1.jpg

     

    c64 mini 2.jpg

     

    Η Retro Games είχε ξεκινήσει πέρσι καμπάνια στο Indiegogo, προκειμένου να φέρει στην αγορά ένα μοντέλο το οποίο θα είχε παρόμοιες διαστάσεις με το παλιό Commodore 64 καθώς και μια κονσόλα χειρός. Η καμπάνια αυτή κατάφερε να μαζέψει 100 χιλιάδες δολάρια, ποσό που ήταν τα δύο τρίτα του στόχου των 150 χιλιάδων δολαρίων. Η εταιρία πλέον εστιάζει στην ανάπτυξη της mini έκδοσης, η οποία θεωρεί ότι θα βρει πολύ μεγαλύτερη απήχηση στο καταναλωτικό κοινό και θα της δώσει την δυνατότητα να προχωρήσει και τα άλλα δύο σχέδια της, την κυκλοφορία της έκδοσης του πλήρους μεγέθους μηχανήματος, όπως και αυτή μιας φορητής κονσόλας.

     

    Το αν η εταιρία θα καταφέρει να πραγματοποιήσει την διάθεση της mini έκδοσης ή και των άλλων δύο, μένει να το δούμε. Για την ώρα υπόσχεται σε όσους έχουν στηρίξει την καμπάνια στο Indiegogo, ότι θα λάβουν την mini έκδοση της κονσόλας και αργότερα, όταν καταστεί εφικτό και την πλήρη έκδοση αυτής. Η έκδοση σε κονσόλα χειρός πηγαίνει πιο πίσω, μιας και έχει δοθεί προτεραιότητα στις άλλες δύο εκδόσεις.

     

    thec64mini.jpg

     

    Εφόσον το C64 Mini καταφέρει να ολοκληρωθεί - αυτή τη στιγμή είναι σε διαδικασία ελέγχου του firmware, η εταιρία ελπίζει να ξεκινήσει την διάθεση του C64 Mini τα Χριστούγεννα σε όσους στήριξαν την καμπάνια στο Indiegogo ή το αργότερο στις αρχές του 2018. Μετά την έναρξη και της παγκόσμιας διάθεσης του C64 Mini, με προτεινόμενη τιμή τα $70/£70/€80, η εταιρία ελπίζει να αρχίσει να παραδίδει στις αρχές του 2018 και το πλήρους μεγέθους Commodore 64 σε όσους στήριξαν την καμπάνια στο Indiegogo.

     

    C64 mini games.jpg


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.