Jump to content


  • X-kyramas
    X-kyramas

    Ο Firefox μπλοκάρει εξ' ορισμού το Flash

    Το Flash, ένα λογισμικό αρκετά δυσφημισμένο και μισητό από πολλούς, αποτελεί ακόμα ένα μεγάλο κομμάτι του διαδικτύου, και έχει επικριθεί για τα κενά ασφαλείας που συνεχώς ανακαλύπτονται. Πρόσφατα, πολλά κενά ασφαλείας τα οποία έχουν μείνει χωρίς επιδιόρθωση έχουν μεταμορφώσει την πλατφόρμα αυτή της Adobe σε ένα μεγάλο πρόβλημα.

     

    Αν χρησιμοποιείτε τον Firefox για την περιήγησή σας στο διαδίκτυο, είστε περισσότερο ασφαλείς αφού η Mozilla το έβαλε στη μαύρη λίστα των επεκτάσεων και των προγραμμάτων. Το πρόγραμμα είναι απενεργοποιημένο και για να τρέξει χρειάζεται τη μεσολάβηση του χρήστη, και έτσι δεν χρειάζεται η αποκατάστασή του παρά μόνο η λειτουργία του εν γνώση του χρήστη.

     


    firefox block flash

     

    Εν τω μεταξύ ο νέος υπεύθυνος ασφαλείας του Facebook, ζήτησε τον "θάνατο" του Flash και μάλιστα ζήτησε από την Adobe την ακριβή ημερομηνία του τερματισμού της λειτουργίας του Flash έτσι ώστε το διαδίκτυο να μπορέσει να προχωρήσει μπροστά. Πολλές λειτουργίες του Flash έχουν ήδη αντικατασταθεί από το HTML 5 και άλλες πιο ασφαλείς τεχνολογίες.

     

    https://twitter.com/alexstamos/status/620306643360706561

     

    Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι και η Google έχει εφαρμόσει κάτι αντίστοιχο στον Chrome. Ελπίζουμε ένα μέλλον χωρίς το Flash να σημαίνει καλύτερη ασφάλεια, καλύτερο video streaming και καλύτερη απόδοση της μπαταρίας στις συσκευές μας.


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.