Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Ο Firefox στέλνει δεδομένα αναζήτησης στη Mozilla

    Ο Firefox στέλνει τώρα περισσότερα δεδομένα από ό, τι νομίζετε στη Mozilla. Για να τροφοδοτηθεί το Firefox Suggest, ο Firefox συλλέγει ό,τι πληκτρολογείτε στη γραμμή διευθύνσεων, τις πληροφορίες τοποθεσίας σας και πολλά άλλα στους διακομιστές της Mozilla.

    Αυτή η αλλαγή έγινε στα πλαίσια του πλασαρίσματος στο κοινό του Firefox Suggest στον έκδοση 93 του δημοφιλούς φυλλομετρητή, που κυκλοφόρησε στις 5 Οκτωβρίου 2021. Ως μέρος του Firefox Suggest, ο Firefox δέχεται διαφημίσεις στη γραμμή αναζήτησής σας - αλλά αυτό δεν είναι το μόνο πράγμα που θα ισχύει από εδώ και πέρα για τους χρήστες του Firefox. Σύμφωνα με τη Mozilla, "Το Firefox Suggest λειτουργεί ως ένας αξιόπιστος οδηγός για ένα καλύτερο διαδίκτυο (σημ. και καλά), εμφανίζοντας σχετικές πληροφορίες και ιστοσελίδες για να βοηθήσει τους χρήστες να επιτύχουν τους στόχους τους. (σημ. αμέ, πως)" Στην πραγματικότητα, αυτό σημαίνει ότι, όταν ξεκινάτε να πληκτρολογείτε στη γραμμή διευθύνσεών σας, δεν θα βλέπετε μόνο τις τυπικές προτάσεις αναζήτησης από το Google ή την τρέχουσα προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης. Θα δείτε επίσης αποτελέσματα "Firefox Suggest" που δείχνουν ιστοσελίδες. Ορισμένες από αυτές είναι διαφημίσεις με χορηγία, οι οποίες μπορούν να απενεργοποιηθούν.

    Το Firefox Suggest είναι ενεργοποιημένο από προεπιλογή. Η ανάρτηση ιστολογίου της Mozilla σχετικά με το θέμα λέει ότι το Firefox Suggest είναι μια "εμπειρία συμμετοχής", που συνέβη τον Σεπτέμβριο του 2021- αλλά τώρα είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή στον Firefox 93. Ωστόσο, από την κυκλοφορία του Firefox 93 τον Οκτώβριο του 2021, το Firefox Suggest είναι ενεργοποιημένο μόνο στις ΗΠΑ - προς το παρόν. Αξίζει να σημειωθεί ότι, εδώ και πολλά χρόνια, ο Firefox και άλλα προγράμματα περιήγησης ιστού είχαν προτάσεις αναζήτησης στη γραμμή διευθύνσεών τους. Έτσι, όταν αρχίσετε να πληκτρολογείτε "win" στη γραμμή διευθύνσεών σας, ενδέχεται να δείτε προτάσεις για "Windows 11" και "Windows for sale". Αυτό επιτυγχάνεται με την αποστολή δεδομένων πληκτρολόγησης στην προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης κατά την εισαγωγή δεδομένων, όπως εξηγεί ο ιστότοπος υποστήριξης της Mozilla. Η Mozilla παρέχει επίσης προτάσεις με βάση τα συμφραζόμενα, για τις οποίες χρειάζεται περισσότερα δεδομένα, συμπεριλαμβανομένης της πόλης στην οποία βρίσκεστε και αν κάνετε κλικ στις προτάσεις της.

    Εάν θέλετε, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τα προτεινόμενα αποτελέσματα του Firefox. Αυτό θα εμποδίσει τη Mozilla να συλλέξει τα δεδομένα που πληκτρολογείτε στη γραμμή αναζήτησης και θα απενεργοποιήσει επίσης τα προτεινόμενα αποτελέσματα και διαφημίσεις. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε τον Firefox και κάντε κλικ στο μενού [και στη συνέχεια] Ρυθμίσεις. Επιλέξτε "Απόρρητο [και] Ασφάλεια" στο αριστερό παράθυρο και μετακινηθείτε προς τα κάτω στο "Γραμμή διευθύνσεων - Πρόταση Firefox." Απενεργοποιήστε τις "Προτάσεις συμφραζομένων" και "Συμπεριλάβετε περιστασιακές προτάσεις χορηγίας" για να σταματήσετε τον Firefox να στέλνει δεδομένα στο Mozilla.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.