Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    Ο Firefox 71 κυκλοφόρησε με εγγενή mp3 αποκωδικοποίηση και άλλες αλλαγές

    Ο Firefox 71 είναι διαθέσιμος για download και αυτή η έκδοση έρχεται με μερικές αρκετά ενδιαφέρουσες αλλαγές. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει η εγγενής αποκωδικοποίηση mp3 στο Linux, στα Windows και στο MacOS. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι σπουδαίο και μπόρεσε να γίνει εφικτό χάρη στη χρονική λήξη πατεντών που αφορούν στην τεχνολογία mp3.

     

    Για του χρήστες Linux, αυτή η αλλαγή σημαίνει ότι ο Firefox δεν χρειάζεται να βασίζεται σε πακέτα τρίτων μερών, όπως το gstreamer, ώστε να αναπαραχθεί περιεχόμενο mp3 π.χ. podcasts, στον περιηγητή.

     

    Επίσης, ο Lockwise password manager (που απαιτεί Firefox account) αποκτά υποστήριξη για subdomains και διαθέτει alerts για πιθανή παραβίαση σε όσους χρησιμοποιούν τον περιηγητή με ενεργοποιημένο τo screen reader.

     

    Άλλο ένα χαρακτηριστικό του Firefox 71 είναι το νέο Kiosk mode που προορίζεται για τους enterprise χρήστες. Ξεκινώντας τον Firefox με τη σημαία --kiosk στη γραμμή εντολών, θα εκκινήσει η εφαρμογή σε μια επιβλητική διάταξη πλήρους οθόνης.

     

    large.new-about-config-firefox-71-750x374.png

     

    Αν και οι περισσότεροι χρήστες δεν έχουν λόγους να ανακατευτούν με τη σελίδα των ρυθμίσεων, η Mozila ανανέωσε την εμφάνιση και τη διάταξη της about:config σελίδας, υλοποιώντας την σε html5. Η σελίδα πλέον, αντί να φοβίζει τους χρήστες με "άπειρες" ρυθμίσεις, διαθέτει μια πιο ελαφριά και καθαρή μορφή με τις πιο προχωρημένες ρυθμίσεις κρυμμένες πίσω από ένα "show all" κουμπί.

     

    Οι χρήστες Windows θα απολαύσουν την υποστήριξη "Picture in Picture mode" σε αυτή την έκδοση. Το χαρακτηριστικό αυτό, που ο Google Chrome ήδη προσφέρει, επιτρέπει το video να αναπαράγεται σε ένα παράθυρο που "επιπλέει" και μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε στην οθόνη. 

     

    Η Mozilla δηλώνει ότι στους χρήστες macOS και Linux θα διατεθεί η δυνατότητα PiP στην επόμενη σταθερή έκδοση, τον Ιανουάριο του 2020.

     

    Φυσικά, δεν λείπουν και πολλά security updates και bug fixes. Οι developers θα απολαύσουν το νέο multi-line editor mode, για το οποίο η Mozilla περήφανα δηλώνει ότι παρέχει μια εμπειρία παρόμοια με ένα IDE.

     

    Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις αλλαγές μπορείτε να διαβάσετε τις σημειώσεις της έκδοσης 71.

     

    Μπορείτε να κατεβάσετε τον Firefox 71 απευθείας από τον επίσημο ιστότοπο της Mozilla.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.