Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    Ο Intel i9-10900K (10 πυρήνες αρχιτεκτονικής Comet Lake-S) κάνει την εμφάνισή του στο Twitter

    Εδώ και καιρό έχουν υπάρξει πολλά δημοσιεύματα που αναπαράγουν ανεπίσημες πληροφορίες για τους επερχόμενους Comet Lake-S επεξεργαστές της Intel και το chipset που θα τους υποστηρίζει, το Z490. Η ναυαρχίδα της σειράς θα είναι ο Core i9-10900K με 10 πυρήνες και κλίμακα ολοκλήρωσης 14nm.

     

    Αυτή τη φορά, δημοσιεύτηκαν τα χαρακτηριστικά του επεξεργαστή μέσω του Twitter και του 3DMark. Ο γνωστός _rogame δημοσίευσε τα αποτελέσματα του 3DMark με τον εν λόγω επεξεργαστή που αποκαλύπτουν τα 20 MB cache μαζί με τους 10 πυρήνες και τα 20 νήματα επεξεργασίας. Το benchmark αποκαλύπτει επίσης το base clock 3,7 GHz και single-core turbo 5,1 GHz.

     

     

     

    Οι πληροφορίες περιπλέκονται ακόμα περισσότερο, καθώς, σύμφωνα με αναφορές, η ενεργοποίηση του Turbo Boost Max Technology 3.0 μπορεί να ανεβάσει τους χρονισμούς στα 5,2 GHz (single-core). Ακόμα ένα χαρακτηριστικό, το Thermal Velocity Boost, μπορεί να επιτρέψει χρονισμό 5,3 GHz. Σαν να μην ήταν όλα αυτά αρκετά περίπλοκα, το chip λέγεται ότι έχει 4,8 GHz all-core boost και 4,9 GHz μέσω του Thermal Velocity Boost.

     

    Όπως έχει αναφερθεί, ο Core i9-10900K θα υποστηρίζεται από μητρικές με το Z490 chipset και το νέο socket LGA1200. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα έχει TDP (PL1) 125W (σε σχέση με τα 95W του i9-9900K). Επιπρόσθετα, το TDP (PL2) δηλώνεται 250W. Υποτίθεται ότι ο επεξεργαστής σε μέγιστο φόρτο φτάνει τα 300W κατανάλωσης... Αυτός είναι και ο λόγος που η Intel δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα τους Comet Lake-S για να ανταγωνιστούν με τη σειρά Ryzen 3000 της AMD, παρά το γεγονός ότι οι κατασκευαστές μητρικών είναι έτοιμοι με τα νέα προϊόντα που θα υποστηρίζουν τη 10η γενιά Core επεξεργαστών της Intel.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.