Jump to content


  • yanni
    yanni

    Πάνω από μισό δις δολάρια θα επενδύσει η Foxconn για την παραγωγή οθονών OLED

    Σύμφωνα με το Reuters, η Foxconn ετοιμάζεται να επενδύσει 570 εκατομμύρια δολάρια στην Ιαπωνική Sharp, με στόχο την ανάπτυξη οθονών τύπου OLED (organic light-emitting diode). Η κίνηση αυτή θεωρείται ότι σχετίζεται με τα μελλοντικά iPhone της Apple και αποτελεί ένδειξη ότι σύντομα θα ενσωματώνουν και αυτά οθόνες τύπου OLED.

     

    Η Foxconn ολοκλήρωσε την εξαγορά της Sharp πρόσφατα και αυτή εδώ είναι η πρώτη σημαντική επένδυση της Ταϊβανέζικης εταιρίας στην θυγατρική της. Με τα χρήματα αυτά η Sharp θα ξεκινήσει πιλοτικές γραμμές παραγωγής οθονών τεχνολογίας OLED στα εργοστάσιά της στην Οσάκα και την Μιέ, στην δυτική Ιαπωνία, με την έναρξη της παραγωγής να υπολογίζεται για την περίοδο μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου του 2018. Η Foxconn ελπίζει ότι η προηγμένη τεχνολογία της Sharp θα της δώσει την δυνατότητα να διεκδικήσει τον ρόλο ενός εκ των προμηθευτών των οθονών των μελλοντικών iPhones.

     

    57f2abc7e01e9-sharplogo.jpg

     

    Το ποσό που επενδύει η Foxconn δεν φτάνει στα επίπεδα των επενδύσεων των δύο μεγάλων κατασκευαστών της Νότιας Κορέας, της Samsung και της LG. Η LG έχει ήδη δηλώσει ότι θα επενδύσει ποσό άνω των 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου παραγωγής υπέρλεπτων πάνελ, ενώ και η Samsung Display, θυγατρική της Samsung, θα επενδύσει άνω των 3,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την παραγωγή οθονών OLED. Η Foxconn όμως ελπίζει να συμμαχήσει μέσω της Sharp με την Japan Display, μια κοινοπραξία μεταξύ Sony, Toshiba και Hitachi, για την παραγωγή οθονών OLED.

     

    Πέρα από τα μελλοντικά iPhone και την οθόνη που αυτά θα χρησιμοποιούν, η εταιρία ερευνών IHS υποστηρίζει ότι το 2020 θα είναι η χρονιά όπου οι οθόνες OLED θα χρησιμοποιούνται ευρύτερα στα smartphones έναντι των LCD. Τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι οθόνες OLED δεν απαιτούν backlight, έχουν χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας, μπορούν να καμφθούν και επιπλέον αποδίδουν καλύτερα χρώματα. Για την ώρα όμως το κόστος κατασκευής τους είναι σημαντικά υψηλότερο έναντι των LCD.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.