Jump to content


  • yanni
    yanni

    Πάνω από 200 εκατομμύρια smartphones πούλησε η Huawei το 2018

    Το 2018 ήταν το πιο πετυχημένο έτος για τη Huawei, η οποία κατάφερε να πουλήσει συνολικά πάνω από 200 εκατομμύρια smartphones. Αυτό της επέτρεψε να βρεθεί στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, πάνω από την Apple και πίσω από την Samsung η οποία παραμένει στην κορυφή της σχετικής κατάταξης.

     

    Η Huawei ξεκίνησε το 2003, παρουσιάζοντας κινητά τηλέφωνα για τις αναπτυσσόμενες αγορές, μένοντας μακριά από τις σημαντικότερες αγορές στις οποίες κυριαρχούσαν Nokia και Motorola. Η επιτυχία της την έφτασε ένα βήμα πριν την πώληση στην Motorola, αν και αυτό δεν συνέβη ποτέ. Η εταιρεία εισήλθε στην αγορά των smartphone το 2009, με το πρώτο της smartphone να είναι το μοντέλο U8220 το οποίο επίσης στόχευε την χαμηλού κόστους αγορά.

     

    Σταδιακά η εταιρεία άλλαξε την προσέγγιση της στην αγορά των smartphones, δημιουργώντας όλο και πιο ακριβές συσκευές. Η συνεργασία της εδώ και λίγα χρόνια με Leica, της επέτρεψε να γίνει περισσότερο γνωστή στο καταναλωτικό κοινό και για τις επιδόσεις των συσκευών της στον τομέα της φωτογραφίας. Το αποτέλεσμα είναι οι πωλήσεις της εταιρείας να ανέβουν από τις 3 εκατομμύρια συσκευές το 2010, σε πάνω από 200 εκατομμύρια το 2018.

     

    huawei-Graph 2010 2018.jpg

     

    Ειδικά στο τρίτο τρίμηνο του 2018 η εταιρεία κατάφερε να πουλήσει 52 εκατομμύρια συσκευές, αριθμός ιδιαίτερα σημαντικός αν λάβουμε υπόψιν και τα προβλήματα που έχει Huawei στην Αμερική.

     

    idc-q3-2018-smartphones.gif

     

    Τα προβλήματα αυτά δεν αποκλείεται να καταστούν ιδιαίτερα σημαντικά στις αρχές του 2019, όταν και σύμφωνα με το Reuters, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα μπορούσε να δώσει εντολή οι Αμερικάνικες εταιρίες να σταματήσουν να προμηθεύονται τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό από την ZTE και της Huawei, υπό τον φόβο ότι αυτός ο εξοπλισμός θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για την παρακολούθηση Αμερικανών πολιτών και εταιριών.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.