Jump to content



  • X-kyramas
    X-kyramas

    Πέντε μεγάλες εταιρίες συνεργάζονται για την προώθηση της τεχνητής νοημοσύνης

    Πέντε από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρίες ξεκίνησαν μία συνεργασία με σκοπό να βοηθήσουν τον κόσμο να καταλάβει τα οφέλη της τεχνητής νοημοσύνης.

     

    Αρχικά η New York Times είχε αναφέρει ότι η Google, το Facebook, η Microsoft, η IBM και το Amazon βρίσκονταν σε διαπραγματεύσεις για ένα project σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη. Τελικά η συνεργασία αυτή είχε σαν αποτέλεσμα την οργάνωση "Partnership on Artificial Intelligence to Benefit People and Society," η οποία έχει πολλούς στόχους πέρα από το να πείσει τον κόσμο ότι η τεχνητή νοημοσύνη δεν σημαίνει την κατασκευή φονικών ρομπότ.

     

    Η "Partnership on AI" θα υποστηρίζει την σχετική έρευνα και θα προτείνει τις καλύτερες πρακτικές όσον άφορα το ηθικό ζήτημα, τη διαφάνεια, την διατήρηση της ιδιωτικότητας σε ότι αφορά τις μελέτες στον κλάδο αυτόν. Η πρωτοβουλία αυτή θα δημιουργήσει μία ανοιχτή πλατφόρμα με στην οποία οι ερευνητές αλλά και οι όλοι οι συμμετέχοντες θα μπορούν να επικοινωνούν.

     

    Στην σχετική ιστοσελίδα, ανάμεσα στα άλλα, αναφέρονται  τα εξής :

     

    "Πιστεύουμε ότι οι τεχνολογίες βασισμένες στην τεχνητή νοημοσύνη είναι πολλά υποσχόμενες στην καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων, και μπορεί να χρησιμοποιηθούν γα να αντιμετωπίσουν τα παγκόσμια ανθρωπιστικά προβλήματα όπως την κλιματική αλλαγή, την πείνα, την κοινωνική ανισότητα, την υγεία και την εκπαίδευση".

     

    57ecf8ed106f7-Screenshot(1).jpg

     

    Όλες οι ιδρυτικές εταιρίες έχουν μεγάλα σχετικά projects. Η IBM έχει τον Watson, η Google έχει το DeepMind, την ομάδα πίσω από το AlphaGo, η  Amazon έχει την Alexa, ενώ η Microsoft έχει την Cortana και αρκετά chatbot projects. Τέλος το Facebook, βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη για πολλές από τις υπηρεσίες της συμπεριλαμβανομένης της αναγνώρισης προσώπου και τη διαμόρφωση του News Feed.

     

    Παρόλο που η οργάνωση αυτή διαθέτει όλα τα μεγάλα ονόματα του χώρου, εντύπωση κάνει η απουσία της Apple. Ο Eric Horvitz της Microsoft, ο οποίος διατελεί προσωρινός πρόεδρος, δήλωσε στον Guardian ότι βρίσκονται σε συζητήσεις με την Apple. "Γνωρίζω ότι είναι ενθουσιασμένοι με την προσπάθεια αυτή και ελπίζω προσωπικά ότι θα ενταχθούν και αυτοί στην ομάδα".

     

    Επίσης από τη συνεργασία αυτή λείπει και ο Elon Musk με το OpenAI, μία μη κερδοσκοπική οργάνωση που κάνει έρευνες πάνω στο AI. Η ομάδα αυτή ελπίζει ότι θα συμβάλλουν και άλλες εταιρίες στην προσπάθεια αυτή, αφού στα σχέδια τους είναι η πρόσκληση ακόμα περισσότερων μελών και μη κερδοσκοπικών οργανώσεων από όλον τον κόσμο.

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.