Jump to content


  • yanni
    yanni

    Παίξτε PC games στην Android συσκευή σας με το Steam Link (Beta)

    Η Valve ανακοίνωσε την διαθεσιμότητα μιας πρώτης beta έκδοσης του Steam Link app για Android συσκευές, μέσω του Google Play store. Η εφαρμογή αυτή επιτρέπει σε έναν κάτοχο Android συσκευής που διαθέτει και κάποιους τίτλους παιχνιδιών στο PC του, να παίξει αυτούς τους τίτλους στην Android συσκευή του.

     

    Το Steam Link app δουλεύει θεωρητικά με κάθε Android συσκευή που τρέχει τουλάχιστον Android 5.0, tablet, smartphone ή Android TV. Προφανώς η συσκευή αυτή θα πρέπει να έχει κάποιες ελάχιστες προδιαγραφές προκειμένου να προσφέρει μια αξιόλογη εμπειρία παιχνιδιού. Επειδή έχουμε ουσιαστικά streaming του παιχνιδιού από το PC, το οποίο θα πρέπει να τρέχει το Steam, στην Android συσκευή μέσω του τοπικού δικτύου στο σπίτι, χρειάζεται και ένα ιδιαίτερα καλό τοπικό δίκτυο. Για τον λόγο αυτό η Valve προτείνει χρήση συχνοτήτων 5GHz, για την ασύρματη σύνδεση και την σύνδεση του PC με το router μέσω Ethernet καλωδίου. Βεβαίως, αν μπορεί να συνδεθεί ενσύρματα και η Android συσκευή, ακόμα καλύτερα. Θεωρητικά θα μπορούσε κάποιος να στείλει στην Android συσκευή του ακόμα και εικόνα ανάλυσης 4K στα 60 fps, με τον Sam Lantinga της Valve να θεωρεί ότι η πλειοψηφία των χρηστών πιθανόν θα μπορούν να επιτύχουν αναλύσεις έως και 1080p στα 60fps.

     

    Steam Link Android app 1.jpg

     

    Η σύνδεση του PC με την Android συσκευή είναι σχετικά εύκολη διαδικασία, με το Steam Link app να αναλαμβάνει να ψάξει στο τοπικό δίκτυο για PCs που τρέχουν το Steam. Ο χρήστης επιλέγει τότε το PC με το οποίο θα πραγματοποιηθεί η σύνδεση, με το Steam Link app να εμφανίζει ένα PIN το οποίο θα πρέπει να εισαχθεί στο PC προκειμένου να πραγματοποιηθεί η σύνδεση. ο χρήστης μπορεί να παίξει τα παιχνίδια στην Android συσκευή, είτε εκμεταλλευόμενος την οθόνη αφής της συσκευής, είτε συνδέοντας κάποιον Steam ή άλλον controller με αυτήν. Μπορούν επίσης να τεθούν όρια στο bandwidth που θα δεσμεύει το streaming, στην ανάλυση της οθόνης, ενώ δίνεται η δυνατότητα και να εμφανίζονται διάφορα στατιστικά σχετικά με το παιχνίδι.

     

    Steam Link Android app 2.jpg

     

    Για την ώρα το Steam link app είναι διαθέσιμο μόνο για Android συσκευές, αλλά μια έκδοση για συσκευές που τρέχουν iOS είναι ήδη σε διαδικασία ανάπτυξης. Θα απαιτείται συσκευή με iOS 10 ή tvOS 10.3 για την χρήση της.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.