Jump to content


  • astrolabos
    astrolabos

    Παρουσίαση HP Officejet Pro X576dw MFP

    Η HP είναι μια εταιρία η οποία έχει διαβεί πολύ δρόμο στο χώρο των εκτυπωτών και πάντα βρισκόταν μέσα στους πρωτοπόρους στην έρευνα και ανάπτυξη τεχνολογιών που σκοπό τους έχουν την βελτίωση της εμπειρίας του χρήστη, τόσο σε οικιακό, όσο και σε εργασιακό επίπεδο. Έτσι και τώρα, στη σειρά Officejet Pro X, δεν αποτελεί εξαίρεση. Με τις τεχνολογίες HP PageWide και την νέα τεχνολογία μελάνης που χρησιμοποιούν τα αυθεντικά μελάνια HP, το τελικό αποτέλεσμα είναι τέτοιο που δύσκολα θα μπορέσετε να καταλάβετε αν έχει προέλθει από εκτυπωτή μελανιού ή εκτυπωτή laser.

     


    gallery_33472_3_29036.png


    Βασικά χαρακτηριστικά HP Officejet Pro X576dw

     


    Λειτουργίες
    Εκτύπωση, αντιγραφή, σάρωση, φαξ
    Ταχύτητα ασπρόμαυρης εκτύπωσης: Έως 70 σελ/λεπτό
    Ταχύτητα έγχρωμης εκτύπωσης: Έως 70 σελ/λεπτό
    Εκτύπωση πρώτης σελίδας: Ασπρόμαυρη/Έγχρωμη: Σε 9,5 δευτερόλεπτα
    Κύκλος λειτουργίας (μηνιαίος, Α4): Έως 80.000 σελίδες
    Τεχνολογία εκτύπωσης: Τεχνολογία HP PageWide με μελάνες χρωστικής
    Ποιότητα εκτύπωσης (βέλτιστη)
    Έγχρωμη: Βελτιστοποιημένη ανάλυση έως 2.400 x 1.200 dpi από ανάλυση εισόδου 600 x 600 dpi
    Ασπρόμαυρη: Βελτιστοποιημένη ανάλυση έως 1.200 x 1.200 dpi από ανάλυση εισόδου 600 x 600 dpi
    Αριθμός δοχείων μελανιού: 4 (1 μαύρο, κυανό, ματζέντα, κίτρινο)
    Δυνατότητα HP ePrint: Ναι
    Συνδεσιμότητα, βασική: 2 Host USB 2.0 Hi-Speed, 1 συσκευής USB 2.0 Hi-Speed, 1 δικτύου Ethernet 10/100 Base-TΧ, 1 μόντεμ RJ-11, σταθμός 802.11 b/g/n, σημείο πρόσβασης 802.11 b/g
    Εκτύπωση διπλής όψεως: Αυτόματη (βασική)
    Κατανάλωση ενέργειας: 100 Watt (μέγιστη), 70 Watt μέση (εκτύπωση), 10 Watt (ετοιμότητα), 4,8 Watt (αναστολή), 1,0 Watt (αυτόματη απενεργοποίηση), 0,2 Watt (απενεργοποίηση)

     


    gallery_33472_3_121018.png



    Σχεδιασμός και χαρακτηριστικά

     


    Ο HP Officejet Pro X576DW όπως και όλοι οι εκτυπωτές της κατηγορίας του, έχει κεφαλή εκτύπωσης, ή για να είμαστε πιο ακριβής, 10 αλληλοκαλυπτόμενες κεφαλές, με τις οποίες καλύπτει όλο το πλάτος του χαρτιού. Έτσι με αυτό το τρόπο το σύνολο των κεφαλών παραμένει σταθερό και μόνο το χαρτί κινείται, με αποτέλεσμα να αυξάνεται κατά πολύ η ταχύτητα εκτύπωσης σε επίπεδα εκτυπωτή laser.

     

    Γενικότερα θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο σχεδιασμός του HP Officejet Pro X576DW δεν ακολουθεί τη συμβατική νόρμα σχεδιασμού εκτυπωτών και τολμάει να προτείνει μια σχεδιαστική καινοτομία στο χώρο του γραφείου, ταιριάζοντας στη φιλοσοφία νέων επιχειρήσεων που θέλουν να διαφοροποιηθούν αισθητικά και όχι μόνο. Το επίπεδο scanner που βρίσκεται στο άνω μέρος, έρχεται με αυτόματο τροφοδότη χαρτιού (ADF) χωρητικότητας 50 φύλλων, ο οποίος υποστηρίζει και εκτύπωση διπλής όψεως.

     

    Κάτω από το scanner έχουμε τη βάση από την οποία εξάγεται το χαρτί ενώ στο δίσκο εξόδου, βλέπουμε την σχεδιαστική ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου μοντέλου, που είναι έτσι ώστε να δημιουργεί χώρο ώστε να μπορούμε να αποθηκεύουμε χαρτί για την τροφοδοσία του μελανιού, πέρα από την τροφοδοσία 500 φύλλων που βρίσκεται στη βάση του μηχανήματος. Εκτός από αυτή τη βασική πηγή τροφοδοσίας, υπάρχει και άλλη μια χωρητικότητας 50 φύλλων δίσκος τροφοδοσίας πολλαπλών χρήσεων.

     


    gallery_33472_3_164307.png

     


    Ποιότητα εκτύπωσης

     

    Η ποιότητα εκτύπωσης είναι σίγουρα αυτή που αναμενόταν από έναν εκτυπωτή της HP, με πολύ καλό μαύρο χρώμα και φωτεινή καθαρή γραφική απεικόνιση των υπόλοιπων χρωμάτων.

     

    O HP Officejet Pro X576dw έχει πάρα πολύ καλές επιδόσεις στην εκτύπωση, καλές επιδόσεις στην σάρωση ενώ με πολύ ευκολία χρησιμοποιήσαμε την λειτουργία του σκαναρίσματος σε δίσκο USB. Με τη χρήση των μελανιών 970XL και 971XL, καταφέραμε να έχουμε κόστος εκτύπωσης 0,009 € στο μαύρο (970XL) και 0,013 € σε κάθε έγχρωμο μελάνι.

     


    gallery_33472_3_66180.png


    Συμπεράσματα

     


    Ενώ το κόστος απόκτησης του HP Officejet Pro X576dw μπορεί να είναι κάπως υψηλό (507,99 € η χαμηλότερη τιμή στην ελληνική αγορά την ώρα που γραφόταν το review), η συχνή χρήση του σε συνδιασμό με το πολύ χαμηλό κόστος εκτύπωσης θα αποσβέσουν σύντομα το κόστος αγοράς. Ο HP Officejet Pro X576dw αποδεικνύεται πολύ σκληρός αντίπαλος, ακόμα και για εκτυπωτές laser της κατηγορίας του και σίγουρα αποτελεί μια αγορά που δε θα τη μετανιώσετε.


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.