Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    Παρουσιάστηκε η 2η γενιά AMD EPYC για τα σύγχρονα datacenters

    H 2η γενιά EPYC επεξεργαστών παρουσιάστηκε από την AMD με στόχευση στο enterprise, cloud και high-performance computing. H νέα γενιά των επεξεργαστών αυτών διαθέτει μέχρι και 64 "Zen 2" πυρήνες με λιθογραφία 7nm, ώστε να βελτιώσουν τις επιδόσεις της πλατφόρμας και να μειώσουν το TCO (total cost of ownership) κατά 50%, σύμφωνα με την AMD.

     

    Η Dr. Lisa Su, μεταξύ άλλων δήλωσε σχετικά:

    "Σήμερα, ορίζουμε ένα νέο ορόσημο για το σύγχρονο κέντρο δεδομένων με την κυκλοφορία των επεξεργαστών 2ης γενιάς AMD EPYC που προσφέρουν απόδοση που αποτελεί ρεκόρ και σημαντικά χαμηλότερο συνολικό κόστος ιδιοκτησίας σε ένα ευρύ σύνολο φόρτου εργασίας".

     

    Στην εκδήλωση της παρουσίασης των επεξεργαστών, ανέβηκαν στη σκηνή και εκπρόσωποι πολλών από τους συνεργάτες της AMD, που δήλωσαν ότι θα αξιοποιήσουν την πλατφόρμα, από Google, Twitter, Microsoft, HPE, Cray, Lenovo, Dell, VMware.

     

    Στην παρουσίαση της AMD εμφανίστηκαν slides που έδειχναν για τη νέα πλατφόρμα 83% βελτιωμένες επιδόσεις στην Java, 43% SAP SD 2 Tier σε σχέση με τον ανταγωνισμό και τις απολύτως καλύτερες στον κόσμο επιδόσεις σε Real Time Analytics στο Hadoop. Σε workloads για cloud computing και virtualization και πάλι, σύμφωνα με την AMD, η νέα πλατφόρμα παρέχει τις καλύτερες επιδόσεις στον κόσμο. Τέλος στο HPC παρουσιάστηκαν 2x καλύτερες επιδόσεις σε "computational fluid dynamics" και 72% καλύτερες επιδόσεις σε "structural analysis".

     

    Ακολουθούν τα διαθέσιμα SKUs:

     

    QW9GVi8MVP5iAXKz.jpg

     

     Αναλυτικό review μπορείτε να διαβάσετε στο AnandTech


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.