Jump to content



  • yanni
    yanni

    Πειραγμένες οθόνες κινητών θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για κακόβουλους σκοπούς

    Καθημερινά διαβάζουμε για νέους τρόπους με τους οποίους κάποιος θα μπορούσε να υποκλέψει προσωπικά μας στοιχεία ή να εγκαταστήσει κακόβουλο λογισμικό σε κάποια συσκευή μας. Στο Πανεπιστήμιο Ben-Gurion στη Νεγκέβ του Ισραήλ, ερευνητές απέδειξαν ότι η ενσωμάτωση ενός πειραγμένου τσιπ σε μια οθόνη κινητού, θα μπορούσε να τους δώσει την δυνατότητα να προβούν σε πλήθος κακόβουλων ενεργειών, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

     

    Η ερευνητική ομάδα αντικαθιστώντας τις οθόνες σε ένα Huawei Nexus 6P και ένα LG G Pad 7.0, ήταν σε θέση να πάρει τον έλεγχο των συσκευών, επιτρέποντάς στην ομάδα των ερευνητών να καταγράψει πατήματα πλήκτρων, να πάρει φωτογραφίες τον χρήστη, τις οποίες μπορούσε εν συνεχεία να προωθήσει μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όπου επιθυμούσε, να εγκαταστήσει κακόβουλες εφαρμογές ή να κατευθύνει τον χρήστη σε κακόβουλες ιστοσελίδες. Η μέθοδος αυτή έδινε την δυνατότητα εκμετάλλευσης διαφόρων κενών ασφαλείας του λειτουργικού και την παράκαμψη δικλίδων ασφαλείας, χωρίς να γίνονται οι ενέργειες αυτές αντιληπτές από προγράμματα antivirus, μιας και δεν απαιτείτο η εγκατάσταση λογισμικού.

     

    Το κακόβουλο υλικό που απαιτείται να ενσωματωθεί σε μια οθόνη, ώστε να επιτραπούν οι κακόβουλες αυτές ενέργειες, δεν κοστίζει πάνω από $10 και σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα είναι εύκολο να παραχθεί μαζικά. Ακόμα χειρότερα, μια οθόνη που θα περιείχε κάποιο κακόβουλο τσιπ, θα μπορούσε να ομοιάζει με ένα αυθεντικό προϊόν σε τέτοιο βαθμό, ώστε να είναι δύσκολο να γίνει αντιληπτό χωρίς τον έλεγχο από κάποιον έμπειρο τεχνικό.

     

    Αυτός ο τρόπος κακόβουλης επίθεσης, είναι γνωστός ως "chip in the middle" και πλέον θέτει ερωτηματικά όσον αφορά την ασφάλεια μιας συσκευής, επιλέγοντας την επισκευή της, όταν έχει πάθει κάποια ζημιά, από μη εξουσιοδοτημένους τεχνικούς ή όταν προμηθευόμαστε κάποιο εξάρτημα από πηγή που δεν μπορούμε να γνωρίζουμε το πόσο αξιόπιστη είναι.

     

     

     

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.