Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Πειρατικός ιστότοπος προσφέρει αντικείμενα NFT δωρεάν

    Ένας Αυστραλός καλλιτέχνης και προγραμματιστής δημιούργησε έναν ιστότοπο που ισχυρίζεται ότι επιτρέπει στους ανθρώπους να κατεβάζουν "κάθε NFT" στο blockchain Ethereum με μία κίνηση. Σκοπός του είναι να δείξει στους ανθρώπους τι αγόραζαν.

    Τα NFT είναι ψηφιακά διακριτικά που οι υποστηρικτές λένε ότι μπορούν να αποδείξουν την ιδιοκτησία ψηφιακών αντικειμένων - συμπεριλαμβανομένων των έργων τέχνης. Πολλά έχουν πουληθεί για εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια, παρόλο που οποιοσδήποτε μπορεί να δει το συνημμένο έργο τέχνης.

    Ο ιστότοπος του κ. Huntley έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με το Pirate Bay, έναν πολύ γνωστό ιστότοπο πειρατείας λογισμικού και ταινιών.

    Το NFT Bay φέρεται να προσφέρει "όλα τα NFT από το Ethereum και το Solana" - δύο δίκτυα κρυπτονομισμάτων - σε ένα τεράστιο αρχείο 17 terabyte (TB).

    Η κοινή γνώμη είναι χωρισμένη· οι επικριτές των NFT επισημαίνουν ότι οποιοσδήποτε μπορεί να έχει πρόσβαση, να κατεβάσει και να αντιγράψει το ψηφιακό έργο τέχνης που επισυνάπτεται στο "κουπόνι ιδιοκτησίας". Ωστόσο, οι υποστηρικτές του κρυπτονομίσματος λένε ότι η κατοχή του NFT σου δίνει το δικαίωμα να επιδεικνύεις την ιδιοκτησία σου και ότι απλά το δεξί κλικ και η αποθήκευση μιας εικόνας δεν είναι το ίδιο.

    Ενώ η λήψη του NFT Bay περιέχει εικόνες έργων τέχνης NFT, δεν περιέχει κανένα από τα ψηφιακά διακριτικά που "αποδεικνύουν την ιδιοκτησία". Ο κ. Huntley ελπίζει ότι ο ιστότοπος σημαίνει ότι "οι μελλοντικές γενιές μπορούν να μελετήσουν τη μανία της τουλίπας αυτής της γενιάς" - μια αναφορά σε ένα από τα πιο διάσημα παραδείγματα οικονομικής φούσκας.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.