Jump to content


  • yanni
    yanni

    Περιορίζει τις δραστηριότητές της η Crytek, υπό το βάρος οικονομικών προβλημάτων

    Τα προβλήματα στην Crytek συνεχίζονται, με την εταιρία να κλείνει πολλά από τα στούντιό της, όπου δημιουργεί και αναπτύσσει τίτλους και τεχνολογίες γραφικών και να περιορίζει σημαντικά τις δραστηριότητές της, σε μια προσπάθεια να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητά της.

     

    Η Crytek αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα από το 2014, όταν και η εταιρία άρχισε να καθυστερεί τους μισθούς των υπαλλήλων της. Αυτό είχε καταστεί αναγκαίο σε μια προσπάθεια να αποφύγει την χρεωκοπία, με βάση τον CEO της, Cevat Yerli. Η εταιρία είχε προχωρήσει τότε και σε περικοπή 200 θέσεων εργασίας σε σύνολο 700.

     

    Το τελευταίο διάστημα ακούγονταν παράπονα, κυρίως από τα κεντρικά στην Φρανκφούρτη για καθυστερήσεις μισθών, καθυστερήσεις οι οποίες υπερβαίνανε το τελευταίο διάστημα τον ένα μήνα. Τον Οκτώβρη οι ιδρυτές της εταιρίας, Cevat, Avni και Faruk Yerli, είχαν καθησυχάσει τους υπαλλήλους τους ότι είχε βρεθεί η λύση και η λύση αυτή, από ότι φαίνεται, περιλαμβάνει περιορισμό των δραστηριοτήτων της εταιρίας και αβεβαιότητα για το μέλλον πολλών υπαλλήλων της εταιρίας.

     

    Η Crytek δημοσίευσε δελτίο τύπου σήμερα, στο οποίο ανακοινώνει την αλλαγή των επιχειρηματικών της σχεδίων και την επικέντρωση των προσπαθειών της στον πυρήνα των δραστηριοτήτων της, όσον αφορά την δημιουργία νέων τίτλων παιχνιδιών και τεχνολογιών για χρήση σε παιχνίδια, όπως η μηχανή γραφικών CryEngine. Μόνο τα στούντιο της εταιρίας σε Φρανκφούρτη και Κίεβο θα παραμείνουν εντός της εταιρίας, με τα υπόλοιπα σε Ουγγαρία, Βουλγαρία, Νότια Κορέα,  Κίνα και Τουρκία να αποτελούν παρελθόν για την εταιρία. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι θα γίνει προσπάθεια για μια ομαλή μετάβαση των στούντιο αυτών στο νέο καθεστώς, που τα θέλει εκτός Crytek, ώστε να εξασφαλιστεί το μέλλον τους και οι θέσεις εργασίας, αλλά αυτό μένει να φανεί.

     

    warface-crytek.jpg

     

    Το κεντρικό στούντιο στην Φρανκφούρτη είναι υπεύθυνο για την CryEngine, όπου και φαίνεται να επικεντρώνεται πλέον η εταιρία, έχοντας όμως να αντιμετωπίσει και έντονο ανταγωνισμό από άλλες μηχανές γραφικών όπως η Unreal Engine 4. Το στούντιο στο Κίεβο είναι υπεύθυνο για το free to play Warface και αν και παραμένει στην εταιρία, υπάρχουν ήδη υποθέσεις ότι ίσως το Warface να πωληθεί στην Mail.ru, η οποία ήδη προωθεί το εν λόγω παιχνίδι στην Ρωσία, όπου έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.