Jump to content


  • yanni
    yanni

    Πιθανή εμφάνιση της RX 490 στην AOTS database, με την AMD να βάζει στόχο το 50% της αγοράς

    Πριν λίγες μέρες εμφανίστηκαν μετρήσεις με μια άγνωστη κάρτα γραφικών της AMD, στην database του Ashes of the Singularity(AOTS) benchmark. Πολλοί θεωρούν ότι τα αποτελέσματα αυτά είναι ίσως τα πρώτα δείγματα της νέας hi end κάρτας γραφικών της AMD με πυρήνα Vega 10. Την ίδια στιγμή η Lisa Su, πρόεδρος και CEO της AMD, σε συνέντευξή της αναφέρει ότι η AMD έχει βάλει στόχο να κατακτήσει το 50% της αγοράς καρτών γραφικών.

     

    Η Vega 10 αναμένεται να είναι η GPU της AMD η οποία θα βρίσκεται στην καρδιά των hi end καρτών γραφικών της εταιρίας, οι οποίες θα ανταγωνιστούν το κορυφαίο μοντέλο της Nvidia, την GTX 1080 και ίσως και την νέα Titan αρχιτεκτονικής Pascal. Μέχρι στιγμής όμως δεν υπήρχε καμιά πληροφορία όσον αφορά την GPU, αλλά ούτε και μπορούσε να γίνει κάποια αξιόπιστη πρόβλεψη όσον αφορά τις επιδόσεις που θα μπορούσε να έχει αυτή.

     

    Αυτό ίσως να αλλάζει πλέον, χάρη στην ανακάλυψη μερικών πρόσφατων αποτελεσμάτων με μια άγνωστη κάρτα γραφικών της AMD, με Device ID (687F:C1), στην database του Ashes of the Singularity. Τα αποτελέσματα φαίνεται να προέρχονται από μια κάρτα γραφικών με μία GPU, πολύ ταχύτερη από την Polaris 10 GPU που βρίσκεται στην RX 480. Η κάρτα δεν αποκλείεται να είναι η αναμενόμενη RX 490 και αν και δεν είναι γνωστό αν η κάρτα λειτουργούσε στο μέγιστο των δυνατοτήτων της, οι επιδόσεις της ήταν αρκετές ώστε να την φέρουν στα επίπεδα των GTX 1080.

     

    Radeon-RX-490-687F-C1-results.jpg

     

    Radeon-RX-490-score.jpg

     

     

    Την προηγούμενη Τετάρτη η πρόεδρος και CEO της AMD Lisa Su, δέχθηκε ερωτήσεις από αναλυτές στο Credit Suisse 20th Annual Technology, Media & Telecom Conference. Σε ερωτήσεις αναλυτών όσον αφορά τις βλέψεις της εταιρίας στην αγορά των καρτών γραφικών, η Lisa Su ανέφερε ότι η AMD έχει κάνει σημαντικά βήματα στην αγορά, τόσο στο κομμάτι που απευθύνεται στον τελικό καταναλωτή, όσο και στο OEM κομμάτι. Μάλιστα η ίδια θεωρεί ότι η AMD μπορεί να συνεχίσει να αυξάνει το μερίδιο αγοράς της, κάτι που κατάφερε με την νέα σειρά RX 400, με απώτερο στόχο το 50% της αγοράς, αν και όπως παραδέχθηκε, κάτι τέτοιο απαιτεί χρόνο.

     

    Quote

    "We have made very good progress I would say in the first couple of quarters this year in terms of graphics. I think it's nice, when you look at graphics it's both in the consumer side on the channel as well as in the OEM business and on the professional graphics market. There's a large opportunity. I think we've gained a good amount of share over the last few quarters, we're going to continue and consistently drive [share growth]. We believe that there's no reason we can't be at 50/50 share overtime, but it will certainly take some time to get there."

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.