Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    Πιθανόν ο Σεπτέμβρης είναι ο μήνας που θα αποκαλυφθεί η τιμολόγηση για τα PS5 και Xbox Series X

    Οι Sony και Microsoft έχουν αποκαλύψει πολλές λεπτομέρειες για τις επερχόμενες κονσόλες νέας γενιάς, όχι όμως ακόμα την τιμή τους. Αυτό το παιχνίδι αναμονής δεν είναι, βέβαια, κάτι νέο σε αυτή τη βιομηχανία.

     

    large.74988_1_playstation-5-xbox-series-price-wait-isnt-new-for-the-industry_full.png

     

    Όλοι θα ήθελαν να γνωρίζουν από τώρα πόσο θα κοστίζουν αντίστοιχα τα PS5 και Xbox Series X. Ήδη διανύουμε τον Σεπτέμβρη και βρισκόμαστε δύο μήνες πριν την επίσημη ανακοίνωση/κυκλοφορία. Σε αυτό συνέβαλε και η ακύρωση της E3 λόγω της πανδημίας COVID-19.

     

    Οι Microsoft και Sony τυπικά ανακοινώνουν τις τιμές 4-5 μήνες πριν την τελική κυκλοφορία των παιχνιδομηχανών τους. Το πιο μικρό διάστημα μεταξύ ανακοίνωσης τιμής και κυκλοφορίας ήταν τον Νοέμβριο του 2005 που κυκλοφόρησε το Xbox 360, ενώ η τιμή του ήταν γνωστή από τον Αύγουστο του ίδιου έτους.

     

    Η Nintendo σταθερά ανακοινώνει την τιμή για τις κονσόλες της δύο μήνες πριν την επίσημη κυκλοφορία. Η τακτική αυτή εφαρμόστηκε στα Wii (2006), Wii U (2012) και Switch (2017).

     

    large.74988_233_playstation-5-xbox-series-price-wait-isnt-new-for-the-industry_full.png

     

    Για τα PS5 και Χbox Series X μόνο εικασίες μπορούν να γίνουν. Μόνο η μνήμη και ο SSD του PS5 κοστίζουν 250$ για να κατασκευαστούν. Η Microsoft, από την άλλη, έχει δηλώσει ότι λόγω της ειδικής 7nm κατασκευής του SoC και χαμηλών yields το κόστος θα είναι υψηλό. 

     

    Με βάση το hardware που γνωρίζουμε ότι θα διαθέτουν οι νέες κονσόλες, μπορούμε να υπολογίζουμε σε 499$ κατ' ελάχιστο για την τιμή μονάδας. Οι Sony και Microsoft αυτή τη στιγμή εμπλέκονται σε ένα παιχνίδι υπομονής όπου ο ένας περιμένει τον άλλο να ανακοινώσει τιμές. Αν και η Microsoft, ως πάροχος υπηρεσιών και όχι hardware, δεν ενδιαφέρεται απαραίτητα για το κέρδος από την πώληση του hardware, ωστόσο αυτό είναι είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τα κέρδη που αναμένει από τις υπηρεσίες που θα πωλήσει μέσω της κονσόλας. 

     

    Η Sony λογικά δεν θα επιλέξει το δρόμο του υψηλού MSRP. Το Playstation 3 με το υψηλό MSRP των 599$ έχασε τα ηνία της 6ης γενιάς, ενώ η νίκη ήταν εύκολη για τη Sony με τη χαμηλότερη τιμή πώλησης του PS4 (7η γενιά).

     

    large.74988_8_playstation-5-xbox-series-price-wait-isnt-new-for-the-industry_full.png

     

    To 20% του τζίρου της Sony προέρχεται από το οικοσύστημα του Playstation, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τη Microsoft είναι 10%. Εύλογα λοιπόν η Sony ενδιαφέρεται πολύ περισσότερο να έχει τα πρωτεία στις πωλήσεις, κάτι που ιστορικά συνδέεται με την τιμή πώλησης. Το Playstation ήταν υπεύθυνο για το 24% των κερδών της Sony το 2019, ήτοι 18,1 δισ. δολάρια. Το αντίστοιχο ποσοστό για το Xbox ήταν 9% των κερδών της Microsoft (11,57 δισ. δολάρια).

     

    large.74988_10_playstation-5-xbox-series-price-wait-isnt-new-for-the-industry_full.png

     

    Με βάση όλα τα παραπάνω, είναι αρκετά πιθανό να μάθουμε τις επίσημες τιμές εντός του Σεπτεμβρίου. Βέβαια το 2020 έχει ορισμένες μοναδικές συγκυρίες με κύρια την πανδημία COVID-19, που μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα. Από την άλλη, η Sony ανακοίνωσε ότι το 1ο τρίμηνο του έτους ήταν το καλύτερο όλων των εποχών για το τμήμα gaming της εταιρείας, με 1 δισ. δολάρια κέρδη. Η ανάπτυξη νέων τίτλων, όμως, επηρεάστηκε λόγω της εργασίας από το σπίτι για πολλούς προγραμματιστές. 

     

    Όπως έχουν τα πράγματα, μένουμε προς το παρόν με τις προδιαγραφές των νέων κονσολών και αναμένουμε εναγωνίως τις τιμές τους... 

     

    large.74988_5_playstation-5-xbox-series-price-wait-isnt-new-for-the-industry_full.png

     

    large.74988_9_playstation-5-xbox-series-price-wait-isnt-new-for-the-industry_full.png


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.