Jump to content


  • yanni
    yanni

    Πλήθος online φωτογραφιών εξαφανίστηκαν ως αποτέλεσμα των αλλαγών στους όρους του Photobucket

    Πολλοί χρήστες χρησιμοποιούν το Photobucket για να αποθηκεύουν τις φωτογραφίες που θα αναρτήσουν αργότερα σε άλλα sites. Οι πρόσφατες όμως αλλαγές στους όρους χρήσης του Photobucket, είχαν ως αποτέλεσμα χιλιάδες φωτογραφίες που είχαν αναρτηθεί σε πλήθος ιστοσελίδων, ανάμεσά τους και πολλές φωτογραφίες προϊόντων στα γνωστά Amazon και eBay, απλά να πάψουν να εμφανίζονται.

     

    Αυτό συνέβη επειδή πλέον το Photobucket απαιτεί από αυτούς που επιθυμούν να αποθηκεύουν φωτογραφίες σε αυτό, για να τις χρησιμοποιήσουν σε άλλες ιστοσελίδες, να πληρώσουν 39,99 δολάρια για έναν μήνα ή 399,99 δολάρια για έναν χρόνο. Το Photobucket είχε ανακοινώσει πριν μια βδομάδα ότι θα προβεί σε αλλαγές των όρων χρήσης του, αλλά δεν είχε κάνει ξεκάθαρο το ότι θα απαιτεί πλέον ένα σημαντικό ποσό από όποιον επιθυμεί να αποθηκεύσει φωτογραφίες σε αυτό για χρήση σε άλλες ιστοσελίδες.

     

    Πολλοί που πουλάνε προϊόντα μέσω eBay και Amazon αξιοποίησαν το Photobucket προκειμένου να ξεπεράσουν τους περιορισμούς στον αριθμό των φωτογραφιών που επέτρεπαν οι ιστοσελίδες αυτές. Πλέον στην θέση των φωτογραφιών τους εμφανίζεται μια εικόνα η οποία ενημερώνει ότι θα πρέπει να ανανεωθεί ο λογαριασμός του κατόχου της φωτογραφίας προκειμένου να ενεργοποιηθεί το "3rd party hosting".

     

    595e771c9f3e5_Photobucket1.jpg

     

    Πολλοί χρήστες χαρακτηρίζουν την κίνηση αυτή ως εκβιασμό ή την παρομοιάζουν με τα ransomwares, με πλήθος αρνητικών σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ακόμα πάντως δεν υπάρχει κάποια επίσημη απάντηση της εταιρίας στις αντιδράσεις των χρηστών. Σίγουρα πάντως η περίπτωση του Photobucket δείχνει ότι η αποθήκευση σημαντικών αρχείων online, ακόμα και σε γνωστές ιστοσελίδες με πολλά χρόνια λειτουργίας στον χώρο, δεν μπορεί να θεωρείται εγγυημένη.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.