Jump to content



  • X-kyramas
    X-kyramas

    Πλήρως κρυπτογραφημένα τα μηνύματα πλέον στο WhatsApp

    Το WhatsApp αναβάθμισε την ασφάλεια των δεδομένων της υπηρεσίας ανταλλαγής μηνυμάτων, η οποία ανήκει πια στο Facebook,  με την πλήρη κρυπτογράφηση των μηνυμάτων μεταξύ των χρηστών. Η κρυπτογράφηση δεν αφορά μόνο τα μηνύματα αλλά και τις κλήσεις και τις ανταλλαγές αρχείων.


    Αναβαθμίζοντας στην τελευταία έκδοση στη πλατφόρμα του Android κατ΄αρχήν, το Whatsapp εγγυάται ότι κανείς δεν θα έχει πρόσβαση στις συνομιλίες σας εκτός από εσάς και τον συνομιλητή σας. "Ούτε οι εγκληματίες που δρουν στο διαδίκτυο, ούτε οι hackers, ούτε τα ολοκληρωτικά καθεστώτα", δηλώνουν οι εκπρόσωποι της εταιρίας. "Ούτε εμείς οι ίδιοι".

     

    α μηνύματά σας θα είναι ασφαλισμένα με ένα κλείδωμα, για το οποίο το κλειδί θα το έχετε μόνο εσείς και ο συνομιλητής σας. Και για επιπρόσθετη ασφάλεια, κάθε μήνυμα που στέλνετε θα έχει και από ένα μοναδικό κλείδωμα και κλειδί. Και όλα αυτά συμβαίνουν αυτόματα χωρίς να χρειάζεται να ενεργοποιήσετε κάτι στις ρυθμίσεις ή να χρειαστεί να κάνετε κάποια άλλη ενέργεια για να ασφαλίσετε τα μηνύματά σας".

     

    Το σύστημα αυτό αναπτύχθηκε από την Open Whisper Systems, και μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ.

     

    whatsapp-e2e-verify.jpg

     

    Η κίνηση αυτή θα τύχη θερμής αποδοχής από όσους είναι ευαισθητοποιημένοι σε θέματα ασφαλείας αφού μετά τη δικαστική διαμάχη του FBI και της  Apple το δικαίωμα στην ιδιωτικότητα έχει γίνει ένα μείζον θέμα μεταξύ των κυβερνήσεων και των διαφόρων ομάδων που εμπλέκονται με την τρέχουσα τεχνολογία.

     

    Με τη διαβεβαίωση του WhatsApp ότι είναι αδύνατον να έχει πρόσβαση στα μηνύματα των χρηστών, δυσχεραίνει τη θέση εταιριών όπως η Apple. Ας πούμε ότι μία αρχή όπως το FBI, έχει στην κατοχή του ένα τηλέφωνο το οποίο χρησιμοποιήθηκε σε τρομοκρατική επίθεση. Τότε η αρχή αυτή, δεν θα μπορέσει να απευθυνθεί στο WhatsApp για να την βοηθήσει στην ανάκτηση των μηνυμάτων, χάρις στην νέα αυτή κρυπτογράφηση. Ο μόνος τρόπος θα είναι το ξεκλείδωμα του ίδιου του τηλεφώνου, με τα αποτελέσματα που όλοι παρακολουθήσαμε στη πρόσφατη αυτή διαμάχη, όπου η Apple αρνήθηκε να ξεκλειδώσει το επίμαχο iPhone.

     

    Από ότι φαίνεται η διαμάχη και η συζήτηση για την ιδιωτικότητα και τη δημόσια ασφάλεια πρόκειται να ανάψει στο μέλλον αφού και άλλες εταιρίες σχεδιάζουν την ενσωμάτωση κρυπτογράφησης στα προϊόντα τους.

     

    Πηγή : shortlist


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.