Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    Πληροφορίες για τους νέους AMD Ryzen 5000 εισάγουν τον όρο "Parallel Single-Threading". Περί τίνος πρόκειται;

    Έχουμε μπει για τα καλά στην αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση των νέων Ryzen 5000 επεξεργαστών, αρχιτεκτονικής Zen 3, και οι πληροφορίες σχετικά με τα νέα chip καταφτάνουν με καταιγιστικούς ρυθμούς. Με αφορμή κάποια benchmarks που διέρρευσαν από το γνωστό Ashes of the Singularity, άνοιξαν μεγάλες συζητήσεις στα διαδικτυακά forums για τις βελτιώσεις που θα φέρουν οι νέοι επεξεργαστές.

     

    Αν και όλοι μας είμαστε συνηθισμένοι σε φράσεις όπως "καλύτερο ipc", "υψηλότεροι χρονισμοί", "καλύτερη ενεργειακή απόδοση", ένα slide που δημοσιεύτηκε στο twitter έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον:

     

    large.AMD_Parallel_Single_Threading.jpg

     

    Δυστυχώς δεν υπάρχουν αρκετές πληροφορίες για να γνωρίζουμε τι ακριβώς είναι το "Parallel Single Threading". Η καλύτερη δυνατή υπόθεση είναι ότι αυτό το νέο χαρακτηριστικό (εάν δεχτούμε την αυθεντικότητα του slide) αναφέρεται στον κατακερματισμό ενός thread σε πολλούς πυρήνες για να επιτευχθεί καλύτερη απόδοση. Το πώς ακριβώς θα λειτουργεί ένα τέτοιο χαρακτηριστικό και ποιες οι επιπτώσεις του στο gaming (που είναι και το μόνο κάστρο που απομένει να κατακτήσει η AMD) θα το μάθουμε σύντομα.

     

    Εν τω μεταξύ μπορούμε να κάνουμε αρκετές υποθέσεις για τις επιδόσεις που θα φέρουν οι νέοι Ryzen, μελετώντας συγκριτικά τα ακόλουθα δύο στιγμιότυπα από benchmark στο Ashes of the Singularity (Crazy_4K preset). H σύγκριση γίνεται μεταξύ ενός Ryzen 7 3800X και του διαδόχου του, Ryzen 7 5800X.

     

    large.226888446_download(1).jpeg

     

    large.download.jpeg

     

    Πρόκειται για μια καθαρή νίκη του 5800Χ σε όλες τις μετρήσεις, με τον Ryzen 5800X να πετυχαίνει M.O. frametate 133,6 έναντι 105,4 του 3800Χ. Αν αυτές οι μετρήσεις ανταποκρίνονται στην πραγματικότητά, μιλάμε για μια βελτίωση της τάξης του ~27%. Δεν γνωρίζουμε τους χρονισμούς του 5800Χ, συνεπώς δεν μπορούμε να καταλήξουμε σε κάποια συμπεράσματα για το πώς προκύπτει η βελτίωση αυτή. Η αγωνία κορυφώνεται...


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.