Jump to content


  • yanni
    yanni

    Πολλά και ενδιαφέροντα στο τελευταίο Google I/O 2017 keynote

    Πριν λίγες μέρες η Google διοργάνωσε το I/O 2017 keynote όπου αποκάλυψε νέα προϊόντα και τεχνολογίες. Έτσι είχαμε τα τελευταία νέα για το Android O, την ανακοίνωση του Android Go, το Google Lens, την ανακοίνωση του Google Assistant για το iPhone, την προσθήκη νέων δυνατοτήτων στο Google Home, την ανάπτυξη νέων Daydream standalone VR headsets  και άλλα.

     

    Πρώτα από όλα να πούμε ότι αν το κείμενο σας κουράζει, υπάρχει το παρακάτω βίντεο από το Engadget το οποίο παρουσιάζει μια περίληψη του Google's I/O 2017 keynote σε λιγότερο από 16 λεπτά.

     

     

    Το Android O θα είναι η επόμενη έκδοση του Android OS. Η Google υπόσχεται η νέα έκδοση του λειτουργικού της να είναι πολύ πιο γρήγορη έναντι των ήδη διαθέσιμων, τόσο στον χρόνο εκκίνησης της συσκευής, όσο και κατά την διάρκεια χρήσης της. Εκτός της ταχύτητας, η νέα έκδοση θα περιλαμβάνει και πλήθος νέων χαρακτηριστικών και δυνατοτήτων. Επιπλέον, η Google ανακοίνωσε και την έναρξη του Android O Beta Program.

     

    android-o-os-enhancements-01.jpg

     

    Το Android Go είναι η νέα ελαφριά έκδοση του Android η οποία προορίζεται για συσκευές με περιορισμένη υπολογιστική ισχύ και μνήμη. Θα ξεκινήσει να διατίθεται ως επιλογή στους κατασκευαστές από το 2018 και θα αποτελεί ως εναλλακτική επιλογή έναντι κάθε καινούριας έκδοσης του Android, με την αρχή να γίνεται με το Android O. Το Android Go ελπίζει να πετύχει εκεί που απέτυχε το Android One, με την Google να επιλέγει αυτή τη φορά να ακολουθήσει διαφορετικό δρόμο.

     

    Android Go.jpg

     

    Μια ακόμα σχετική είδηση όσον αφορά το Android, είναι και η αποκάλυψη της Google ότι υπάρχουν πάνω από δύο δισεκατομμύρια ενεργές συσκευές Android, σε μηνιαία βάση. Και επειδή οι μεγάλες εταιρίες αρέσκονται τώρα τελευταία, να δημοσιεύουν όσο περισσότερους τεράστιους αριθμούς μπορούν, η Google αποκάλυψε επιπλέον ότι το Google Photos έχει πάνω από 500 εκατομμύρια ενεργούς και το Google Drive πάνω από 800 εκατομμύρια οι οποίοι ανεβάζουν πάνω από τρία δισεκατομμύρια "αντικείμενα" στο cloud καθημερινά.

     

    Android 2 billion.jpg

     

    Το Google Lens είναι ένα νέο χαρακτηριστικό για τα Google Assistant και Google Photos, επιτρέποντας στον χρήστη να στοχεύσει με την κάμερα της συσκευής του κάποιο αντικείμενο και να πάρει άμεσα πληροφορίες για αυτό και όχι μόνο. Στοχεύετε π.χ. ένα λουλούδι, μαθαίνετε πιο λουλούδι είναι αυτό. Την επιγραφή ενός καταστήματος, σας δίνονται πληροφορίες και αξιολογήσεις για αυτό. Τον κωδικό και το password στο πίσω μέρος του router σας, η συσκευή τα χρησιμοποιεί ώστε να συνδεθεί αυτόματα με το δίκτυό σας.

     

    Google-Lens-password.jpg

     

    Google-Lens-shop.jpg

     

    Το Google Home, όπως αναφέρθηκε, αποκτάει νέες δυνατότητες, όπως την δυνατότητα προληπτικής βοήθειας. Θα είναι έτσι σε θέση να ενημερώνει τον κάτοχό του σχετικά με θέματα όπως υπενθυμίσεις, τυχόν καθυστερήσεις που θα μπορούσαν να προκύψουν λόγω αυξημένης κυκλοφορίας και αλλαγές στην κατάσταση κάποιας πτήσης. Επιπλέον προστίθεται και η δυνατότητα hands free κλήσης και μάλιστα δωρεάν για Αμερική και Καναδά. Αρκεί κάποιος να ζητήσει από το Google Home να πραγματοποιήσει την κλήση. Στον τομέα της ψυχαγωγίας, προστίθενται υποστήριξη, μεταξύ άλλων, για Spotify, SoundCloud, CBS All Access, HBO NOW και άλλα, ενώ όλες οι συσκευές Google Home θα αποκτήσουν σύντομα και υποστήριξη για Bluetooth. Επιπλέον προστίθεται υποστήριξη για περισσότερες γλώσσες έως το τέλος του χρόνου.

     

    Google Home.jpg

     

    Για όσους διαθέτουν iPhone, το Google Assistant γίνεται πλέον διαθέσιμο και για την συσκευή τους.

     

    Google-Assistant-for-iPhone-main.png

     

    Η Google ανακοίνωσε ότι έως τα τέλη του 2017 θα έχουμε τα πρώτα standalone Daydream VR headsets, τα οποία δεν θα απαιτούν την χρήση κάποιου τηλεφώνου για να προσφέρουν εμπειρίες εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας. Οι πρώτες συσκευές θα είναι κατασκευής HTC και Lenovo και θα ενσωματώνουν οθόνες, επεξεργαστές και αισθητήρες ικανούς να βρουν την θέση του χρήστη εντός ενός δωματίου χωρίς την ανάγκη καμερών που θα ανιχνεύουν την θέση του στον χώρο.

     

    htc-vr.jpg

     

    lenovo-vr_01.jpg

     

    Τέλος, όλη αυτή η τεχνική νοημοσύνη απαιτεί υψηλή υπολογιστική ισχύ και μελλοντικά θα απαιτεί ακόμα περισσότερη. Η Google αναπτύσσει το δικό της hardware για τον σκοπό αυτό, με την τελευταία αποκάλυψη της εταιρίας να έχει να έχει να κάνει με την νέα της Cloud TPU(Tensor Processing Unit), η οποία είναι πολύ πιο αποτελεσματική ακόμα και σε σύγκριση με την τελευταία Tesla V100 της Nvidia, αρχιτεκτονικής Volta. Οι TPUs θα είναι σε θέση να δουλέψουν σε μεγάλα συστήματα τα οποία θα μπορούν να ενσωματώνουν μεγάλο αριθμό από αυτές, επιτρέποντας τεράστια υπολογιστική ισχύ ειδικά για χρήση σε περιπτώσεις τεχνικής νοημοσύνης και εκμάθησης μηχανής.

     

    TPU module.jpg

     

    5920d04c5cf91_64-deviceCloudTPUPod.jpg

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.