Jump to content



  • yanni
    yanni

    Πολλά κενά ασφαλείας βρέθηκαν στο Tizen της Samsung

    Το Tizen αποτελεί ένα εναλλακτικό λειτουργικό του Android το οποίο βασίζεται στο Linux. Η Samsung το χρησιμοποιεί σε χαμηλού κόστους smartphones, αλλά κυρίως στις Smart TVs της, τα smart watches της και άλλες "έξυπνες" οικιακές συσκευές. Δυστυχώς στον τομέα της ασφάλειας το Tizen φαίνεται να μην τα πηγαίνει και τόσο καλά, με βάση τα τελευταία νέα.

     

    Αν και υπάρχουν αρκετά μέλη στον Tizen Association, που δημιουργήθηκε για την ανάπτυξή και προώθηση του Tizen, πρακτικά μόνο η Samsung το αναπτύσσει και το χρησιμοποιεί στις συσκευές της. Αυτό επιτρέπει στην Samsung να έχει τον καλύτερο έλεγχο του λειτουργικού που χρησιμοποιεί στις συσκευές της, αλλά το να το εξελίσσει μόνη της, δεν φαίνεται να αποτελεί καλή στρατηγική, όσον αφορά τον τομέα της ασφάλειας.

     

    Πρόσφατες αποκαλύψεις ενός ερευνητή θεμάτων ασφαλείας, έδειξαν ότι το Tizen έχει τουλάχιστον 40 σημαντικά κενά ασφαλείας. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος θα μπορούσε ίσως εύκολα και με ποικίλους τρόπους να εγκαταστήσει σε μια συσκευή που τρέχει Tizez κακόβουλο λογισμικό, χωρίς την συγκατάθεση ή γνώση του χρήστη της συσκευής ή ακόμα και να αποκτήσει τον έλεγχο της συσκευής αυτής.

     

    Μετά τις αποκαλύψεις αυτές η Samsung δήλωσε πρόθυμη να συνεργαστεί με τον ερευνητή, στο να καταστήσει το Tizen πιο ασφαλές.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.