Jump to content


  • gdp77
    gdp77

    Προς εξορύκτες: Αγοράστε αυτό το ASIC και όχι τις κάρτες γραφικών!

    Η κινεζική εταιρεία εξόρυξης κρυπτονομισμάτων, Bitmain, κυκλοφόρησε ένα teaser του επερχόμενου μηχανήματος εξόρυξης Antminer E9 Ethereum. Η εταιρεία δήλωσε ότι το Antminer E9 θα κυκλοφορήσει πολύ σύντομα, αν και δεν δεσμεύτηκε για συγκεκριμένη ημερομηνία.

     

    Το Antminer E9 θα μπορούσε να είναι η απάντηση στις προσευχές των gamers. Εάν οι εξορύκτες κρυπτονομισμάτων προχωρήσουν σε αυτή τη λύση ASIC, θα μπορούσαν να εγκαταλείψουν την αγορά των καρτών γραφικών και, ίσως, οι gamers να μπορούν τελικά να αγοράσουν μια gaming κάρτα γραφικών. Τα ράφια δεν θα γεμίσουν μαγικά αφού οι εξορύκτες κρυπτονομισμάτων δεν είναι η μόνη αιτία των ελλείψεων, αλλά θα μπορούσαμε να δούμε μεγαλύτερα αποθέματα στην αγορά.

     

    Το Antminer E9, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει τη δυνατότητα για ρυθμό εξόρυξης Ethereum έως 3 GH/s, ισοδύναμο με την ισχύ εξόρυξης 32 καρτών γραφικών Nvidia GeForce RTX 3080 (Ampere) ταυτόχρονα! Εάν η Bitmain τηρήσει την υπόσχεσή της, το Antminer E9 θα είναι το γρηγορότερο ASIC για εξόρυξη Ethereum και μάλιστα θα ξεπεράσει το Phoenix Ethash ASIC της Linzhi που παρέχει έως και 2.600 MH/s.

     

    Η Bitmain δεν αποκάλυψε πάρα πολλές λεπτομέρειες σχετικά με το Antminer E9, εκτός από το ότι καταναλώνει 2.556W και παρουσιάζει απόδοση ισχύος 0,85 J/M. Επομένως, το Antminer E9 δεν είναι μόνο ταχύτερο από το Phoenix, αλλά και πιο ενεργειακά αποδοτικό. Συγκριτικά, το Phoenix φτάνει τα 3.000 W, που σημαίνει ότι το Antminer E9 έχει 14,8% χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας.

     

    Προφανώς, ένα ASIC με ισχύ όση και 32 GeForce RTX 3080 κάρτες γραφικών δεν θα κοστίζει φτηνά. Οι φήμες στο Twitter είναι ότι το Antminer E9 θα μπορούσε να πωληθεί εύκολα έναντι περισσότερων από 20.000$. Το ASIC Linzhi Phoenix πωλείται μεταξύ 11.300 και 13.700$. Ακόμα και με 30.000$, το Antminer E9 θα μπορούσε να είναι μια πολύ ελκυστική επιλογή για φάρμες εξόρυξης, καθώς οι κάρτες γραφικών GeForce RTX 3080 ξεκινούν από 2.500$ σήμερα και η αγορά 32 εξ αυτών φτάνει στο δυσθεώρητο ύψος των 80.000$.

     

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.