Jump to content


  • astrolabos
    astrolabos

    Προσπέρασε την Apple η Xiaomi στην παγκόσμια κατάταξη κατασκευαστών smartphone

    Δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευάστρια έξυπνων τηλεφώνων (smartphones) αναδείχθηκε η κινεζική Xiaomi κατά το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, ξεπερνώντας την ανταγωνίστριά της Apple, σύμφωνα με κάποιες πρώτες εκτιμήσεις που δημοσίευσε η εταιρεία ανάλυσης Canalys. 

    Οπως αναφέρει σχετική έρευνα που επικαλείται σε δημοσίευμά του το CNBC, το μερίδιο αγοράς της Xiaomi με βάση τις παγκόσμιες παραγγελίες smartphones διαμορφώνεται στο 17%, ξεπερνώντας την Apple, της οποίας το μερίδιο αγοράς ανέρχεται στο 14%. Στην πρώτη θέση παραμένει η Samsung με μερίδιο 19%. 

    «Η εταιρεία Xiaomi αυξάνει με πολύ γρήγορους ρυθμούς τη δραστηριότητά της στο εξωτερικό», σχολιάζει ο αναλυτής και ερευνητής της Canalys, Μπεν Στάντον, σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, επισημαίνοντας πως οι παραγγελίες έξυπνων τηλεφώνων της κινεζικής εταιρείας γνώρισαν αύξηση 300% σε ετήσια βάση στην περιοχή της Λατινικής Αμερικής, 50% στη Δυτική Ευρώπη και 150% στην  Αφρική. 

    Ο κινεζικός κολοσσός, που εισήλθε και στον κλάδο της κατασκευής ηλεκτροκίνητων οχημάτων, κατέγραψε σε ετήσια βάση αύξηση 83% στις παραγγελίες smartphones έναντι 15% της Samsung και 1% της Apple. Η εταιρεία τελευταία στοχεύει να δημιουργήσει μια πιο αναβαθμισμένη αγορά, γι’ αυτό και νωρίτερα φέτος λάνσαρε το μοντέλο Mi 11 Ultra, ένα smartphone που προσφέρει αρκετές premium υπηρεσίες, η τιμή του οποίου ξεκινάει από 928 δολ. (5.999 γουάν). Παράλληλα λάνσαρε και το πρώτο της foldable κινητό, το Mi Mix Fold, με την τιμή του να ανέρχεται στα 9.999 γουάν. 

     

    Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://www.kathimerini.gr/economy/561437017/no-2-pagkosmios-i-xiaomi-xeperase-fetos-tin-apple/

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.