Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    Πρόκειται η Apple να αγοράσει AMD επεξεργαστές; Αναφορές σε Ryzen βρέθηκαν στο MacOS Beta

    Από την εποχή που η Apple έκανε τη μετάβαση από την αρχιτεκτονική PowerPC στην x86, στα μέσα της 1ης δεκαετίας του αιώνα μας, χρησιμοποιεί μέχρι και σήμερα αποκλειστικά επεξεργαστές της Intel για όλες τις σειρές προϊόντων υπολογιστών, Macbooks, iMac και Mac Pro workstations. Η σχέση της Apple με την AMD έχει περιοριστεί στην αγορά των διακριτών καρτών γραφικών. Η μόνη δυνατότητα να τρέξει κανείς MacOS με AMD επεξεργαστή είναι σε hackintosh. Τέτοιες υλοποιήσεις υπάρχουν πολλές στο YouTube και μάλιστα καταστρέφουν κυριολεκτικά οποιαδήποτε επίσημη υλοποίηση της Apple, τόσο ως προς την τιμή, όσο και ως προς την απόδοση. Φαίνεται ότι η Apple μάλλον αρχίζει να σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο χρήσης AMD επεξεργαστών επισήμως, αν πιστέψουμε τις αναφορές που βρέθηκαν στο MacOS 10.15.4 Beta 1, οι οποίες δείχνουν σε επεξεργαστές της AMD και συγκεκριμένα τα APUs "Picasso", "Renoir" και "Van Gogh".

     

    large.EgOZWhnsCVdz5SOW.jpg

     

    Είναι πολύ πιθανόν ότι με την αύξηση του IPC των επεξεργαστών της AMD και την ενεργειακή τους απόδοση, η Apple τελικά αρχίζει να βλέπει την αξία των APUs της AMD που προσφέρουν έναν πολύ καλό συνδυασμό CPU και iGPU. Ειδικά τα APUs "Renoir" στα 7nm αναμένεται να διαταράξουν τις ισορροπίες στο mobile και στο desktop, βασιζόμενα σε 8πύρηνους Zen 2 επεξεργαστές και Vega iGPUs που είναι ιδιαίτερα ικανές σε desktop χρήση αλλά και σενάρια ελαφριού gaming. Τέλος, η τεχνολογία της AMD SmartShift μπορεί να αξιοποιηθεί για τη δυναμική εναλλαγή μεταξύ της iGPU και της διακριτής GPU ανάλογα με το workload και τις επιλογές εξοικονόμησης μπαταρίας, απόδοσης κτλ. του εκάστοτε κατασκευαστή.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.