Jump to content


  • yanni
    yanni

    Πρώτες πληροφορίες για τον Core i7-7700K της σειράς Kaby Lake

    Μέχρι το τέλος του έτους η Intel αναμένεται να κυκλοφορήσει την σειρά Kaby Lake η οποία θα διαδεχθεί την σειρά επεξεργαστών Core, Skylake. Η νέα σειρά επεξεργαστών θα είναι η τρίτη, μετά τους Broadwell και Skylake, που θα κατασκευάζεται με την τεχνολογία κατασκευής των 14nm, αλλά και η τελευταία, μιας και το 2017 η Intel θα περάσει στα 10nm. Οι πρώτες πληροφορίες για την νέα αυτή σειρά, μόλις έγιναν γνωστές μέσω ενός SiSoft SANDRA benchmark του επεξεργαστή Core i7-7700K.

     

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, ο Core i7-7700K είναι ένας ακόμα quad core επεξεργαστής, ο οποίος χάρη στο Hyper Threading μπορεί να χειριστεί οκτώ threads ταυτόχρονα. Η βασική συχνότητα λειτουργίας του, με βάση την βάση δεδομένων του  SiSoft SANDRA, είναι τα 3,6GHz, με TurboBoost συχνότητα λειτουργίας τα 4,2GHz. Η βασική συχνότητα λειτουργία του είναι χαμηλότερη έναντι του Core i7-6700K ο οποίος λειτουργεί στα 4.0GHz. Αυτό πιθανόν να οφείλεται στο ότι ο επεξεργαστής είναι λογικά ένα engineering sample, με την Intel να διαθέτει ακόμα αρκετό χρόνο στην διάθεσή της μέχρι την κυκλοφορία του ώστε να ανεβάσει την τελική συχνότητα.

     

    5727948fbb6c2-i77700K.jpg

     

    Ο IMC του chip λειτουργεί στα 4.0GHz, ενώ η ενσωματωμένη του GPU, διαθέτει 24 Execution Units(EU), όπως και στην περίπτωση των Skylake D. Η cache φαίνεται να παραμένει επίσης η ίδια, με 256KB L2 ανά πυρήνα και 8MB L3 κοινή για όλους του πυρήνες. Το socket Παραμένει επίσης το ίδιο, το LGA1151, με τους επεξεργαστές της νέας σειράς να είναι συμβατοί με μητρικές που χρησιμοποιούν chipsets της σειράς 100. Η Intel θα διαθέσει και νεώτερη σειρά chipsets, την σειρά 200, παράλληλα με την διαθεσιμότητα των Kaby Lake.  Τέλος, η σειρά Kaby Lake αναμένεται να προσφέρει υψηλότερη ενεργειακή απόδοση έναντι της σειράς Skylake.

     

    Πηγή: Intel Core i7-7700K "Kaby Lake" Processor Detailed


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.