Jump to content



  • yanni
    yanni

    Σημαντικά ταχύτερη η μετάβαση στο 4K από ότι στο HD

    Η μετάβαση από τις στάνταρ ανάλυσης τηλεοράσεις στις νέες High Definition, πήρε πολύ περισσότερο χρόνο από ότι ίσως πολλοί να πιστεύουν, πήρε πολλά χρόνια. Τα σημερινά στοιχεία για τις τηλεοράσεις ανάλυσης 4K, δείχνουν ότι η μετάβαση από την HD εποχή στην 4K εποχή, συντελείται πολύ ταχύτερα.

     

    Αυτό φάνηκε από τους αριθμούς που έδωσε στην δημοσιότητα ο CEO Gary Shapiro της Consumer Technology Association, σε μια πρόσφατη εκδήλωση με δημοσιογράφους στο Σαν Φρανσίσκο. Σύμφωνα με τον Gary Shapiro, τον τέταρτο χρόνο διαθεσιμότητα HD τηλεοράσεων πουλήθηκαν μόλις 2,9 εκατομμύρια HD τηλεοράσεις στην Αμερικανική αγορά. Αντίθετα τον τέταρτο χρόνο διαθεσιμότητας των τηλεοράσεων 4K ανάλυσης, αναμένεται να πουληθούν 15 εκατομμύρια 4K τηλεοράσεις στην Αμερικάνικη αγορά. Οι 4K τηλεοράσεις ξεκίνησαν να πωλούνται το 2012.

     

    57e3a861569b9-HDvsUltraHDtransition.jpg

     

    UltraHD sales forecast.jpg

     

    Επιπλέον σύμφωνα με τον Gary Shapiro, τέσσερις στις δέκα τηλεοράσεις που θα πουληθούν φέτος, αναμένεται να είναι ανάλυσης 4K. Μάλιστα οι νέες μεγάλες τηλεοράσεις που θα διατεθούν στο εμπόριο, αυτές άνω των 50 ιντσών, αναμένεται να είναι σχεδόν όλες 4K ανάλυσης. Αντίστοιχα δυνατές πωλήσεις παρατηρούνται και όσον αφορά τα 4K Ultra HD Blu-ray players.

     

    Το παραπάνω είναι αποτέλεσμα των συνεχιζόμενων μειώσεων τιμών στις 4K τηλεοράσεις, με το μέσο κόστος μιας 4K τηλεόρασης στην Αμερικάνικη αγορά να έχει πέσει από τα $1048 στα $861. Επιπλέον όλα τα μεγάλα στούντιο παραγωγής ταινιών διαθέτουν υλικό σε ανάλυση 4K, ενώ και streaming υπηρεσίες όπως το Netflix μεταδίδει ταινίες και δικής του παραγωγής υλικό σε 4K ανάλυση. Το ίδιο κάνει και το Amazon εξασφαλίζοντας ότι οι δικές του παραγωγές είναι κινηματογραφημένες σε 4K.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.