Jump to content



  • yanni
    yanni

    Σημαντική μείωση στις πωλήσεις smartwatch για πρώτη φορά φέτος

    Τα ρολόγια αποτελούσαν βασικό αξεσουάρ για πολύ κόσμο μέχρι την εμφάνιση των κινητών τηλεφώνων. Με την έλευση των smart watches το ρολόι χειρός θα μπορούσε να ξανά γίνει μόδα ή έστω σε αυτό ήλπιζαν και πόνταραν πολλοί κατασκευαστές smart watches. Φαίνεται όμως ότι τα πράγματα δεν εξελίσσονται προς αυτή την κατεύθυνση, με την αγορά των smart watches να γνωρίζει την πρώτη χρονιά σημαντικής μείωσης στις πωλήσεις.

     

    Τα smart watches υπάρχουν στην αγορά εδώ και μισή δεκαετία και τα τελευταία μοντέλα έχουν βελτιωθεί σημαντικά σε όλους τους τομείς σε σχέση με τα πρώτα μοντέλα που είχαν κυκλοφορήσει. Παρόλα αυτά το κοινό δεν φαίνεται ακόμα να πείθεται. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της  International Data Corporation (IDC) και τον Worldwide Quarterly Wearable Device Tracker, η αγορά των smart watches σημείωση σημαντική μείωση της τάξης του 32% στο δεύτερο τρίμηνο του 2016 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015.  Συνολικά πωλήυθηκαν 3,5 εκατομμύρια smart watches, όταν πέρσι την ίδια περίοδο είχαν πωληθεί 5,1 εκατομμύρια. 

     

    Από αυτά τα 3,5 εκατομμύρια, το 1,5 ήταν Apple Watch. Παρόλο που η Apple διατηρεί την πρώτη θέση στην κατάταξη των κατασκευαστών, ήταν και η μόνη εταιρία που σημείωση πτώση και μάλιστα σημαντική, αλλά αυτό σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στο ότι το 2ο τρίμηνο του 2015 ήταν το τρίμηνο όπου και ανακοινώθηκε το Apple Watch. Στην σχετική κατάταξη ακολουθούν οι Samsung, Lenovo, LG Electronics, και Garmin, όλες με μικρή άνοδο, με τους υπόλοιπους κατασκευαστές να καταλαμβάνουν το 16% της αγοράς.

     

    5793b8f7392d6-smartwatchesidc2q2016.jpg

     

    Σύμφωνα με τον Jitesh Ubrani της IDC, όλοι οι κατασκευαστές αντιμετωπίζουν τις ίδιες προκλήσεις, όσον αφορά την σχεδίαση και τις δυνατότητες των μοντέλων τους και αν και αναμένεται να υπάρξουν βελτιώσεις την επόμενη χρονιά, για φέτος δεν αναμένονται σημαντικές εξελίξεις. Ένας από τους λόγους που επηρεάζουν αρνητικά την αγορά, σύμφωνα με την IDC, είναι η απουσία σημαντικών παραδοσιακών εταιριών κατασκευής ρολογιών χειρός, με τις  Tag Heuer και Casio να έχουν μόλις πρόσφατα εισέλθει στην αγορά των smart watches.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.