Jump to content



  • yanni
    yanni

    Στάσιμες οι πωλήσεις των κορυφαίων VR headsets

    Σύμφωνα με τα στατιστικά που παρουσιάζονται μέσω του Steam Survey, οι πωλήσεις των δύο κορυφαίων VR Headsets, του Oculus Rift και HTC Vive, φαίνεται να είναι στάσιμες με ελάχιστες έως καθόλου αυξήσεις τους τελευταίους δύο μήνες.

     

    Η εικονική πραγματικότητα θεωρείται ότι θα είναι ένα από τα πλέον καυτά θέματα στο άμεσο μέλλον, με πάρα πολλές εταιρίες να ποντάρουν σε αυτήν. Φαίνεται όμως ότι οι υψηλές τιμές των δύο αυτών headsets και η έλλειψη ποικιλίας ποιοτικών τίτλων, συνεχίζουν να αποτελούν εμπόδιο στην διάδοσή τους.

     

    Έτσι τις καθυστερήσεις στις παραγγελίες που παρουσιάστηκαν αρχικά, λόγω της μεγάλης ζήτησης από αυτούς που είχαν αποφασίσει από νωρίς να αποκτήσουν ένα headset, φαίνεται να διαδέχεται η στασιμότητα, με την συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών να μην είναι διατεθειμένοι να δώσουν το ποσό που απαιτείται για ένα από τα δύο αυτά headsets, αλλά και το επιπλέον ποσό που απαιτείται για ένα ισχυρό σύστημα που να καλύπτει τις ελάχιστες απαιτήσεις των headsets για την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης.

     

    570809d89eb8e-HTCVive.jpg

     

    Σύμφωνα λοιπόν με τα στατιστικά του Steam Survey, για τον Αύγουστο οι πωλήσεις του Rift αυξήθηκαν κατά 0,01 τις εκατό, ενώ αυτές του Vive ήταν σταθερές. Πηγαίνοντας έναν μήνα πιο πίσω, στον Ιούλιο, οι αυξήσεις στις πωλήσεις και των δύο υπερβαίνανε το 0,3%. Μόλις το 0,18% των χρηστών του Steam διαθέτει ένα Vive, με το ποσοστό αυτών που διαθέτουν Rift να είναι ακόμα χαμηλότερο στο 0,1%.

     

    57de79d093c20-SteamsurveyVR.png

     

    Το επόμενο στοίχημα τώρα για την εικονική πραγματικότητα, θα είναι το PlayStation VR σε συνδυασμό με το Playstation 4 Pro. Τόσο το κόστος του PlayStation VR όσο και αυτό το PlayStation 4 Pro είναι σημαντικά χαμηλότερα έναντι των Vive και Rift, αλλά και έναντι του κόστους ενός PC με το απαραίτητο hardware. Επιπλέον η Sony αναμένεται να διαθέσει ένα σημαντικό αριθμό εφαρμογών για το PlayStation VR με την επίσημη παρουσίαση και διαθεσιμότητά του.

     

    sony_playstation_vr_5.jpg


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.