Jump to content



  • yanni
    yanni

    Στην πλήρη αυτοματοποίηση των εργοστασίων της στοχεύει η Foxconn

    Το καλό με την σύγχρονη τεχνολογία είναι ότι απλοποιούνται πολλές από τις καθημερινές μας εργασίες. Το άσχημο με την σύγχρονη τεχνολογία είναι ότι οδηγεί σε απώλεια πολλών θέσεων εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό, η Foxconn στοχεύει στην αντικατάσταση του μεγαλύτερου μέρους του εργατικού της δυναμικού, με πλήρως αυτοματοποιημένα συστήματα.

     

    Με βάση τον Dai Jia-peng, ο οποίος είναι ο γενικός διευθυντής της Automation Technology Development Committee της Foxconn, η εταιρία μελετάει την πλήρη αυτοματοποίηση των εργοστασίων της σε τρία στάδια. Στο πρώτο στάδιο θα αντικατασταθούν άνθρωποι εργάτες σε εργασίες οι οποίες εμπεριέχουν κινδύνους, σε δεύτερο στάδιο θα αυτοματοποιηθούν οι γραμμές παραγωγής, κάτι το οποίο θα οδηγήσει σε μείωση του αριθμού των ρομποτικών συστημάτων που ήδη χρησιμοποιούνται, ενώ στο τελικό τρίτο στάδιο τα εργοστάσια θα διαθέτουν ήδη ελάχιστο προσωπικό. Το ανθρώπινο δυναμικό θα παραμείνει σε θέσεις που έχουν σχέση με logistics, ποιοτικό έλεγχο και την παραγωγή.

     

    Ήδη κάποια από τα εργοστάσια της Foxconn βρίσκονται στο δεύτερο ή και το τρίτο στάδιο. Δέκα γραμμές παραγωγής είναι ήδη πλήρως αυτοματοποιημένες.  Η Foxconn χρησιμοποιήσει ήδη 40 χιλιάδες βιομηχανικά ρομπότ, τα οποία φέρουν την ονομασία Foxbots, με δυνατότητα παραγωγής 10 χιλιάδων κάθε χρόνο. Αλλά όπως αναφέρει και ο Dai, δεν μπορεί να αντικατασταθεί το σύνολο του εργατικού δυναμικού, μιας και οι άνθρωποι μπορούν να διδαχθούν πολύ πιο γρήγορα μια νέα εργασία,σε αντίθεση με τα Foxbots που απαιτούν νέο προγραμματισμό.

     

    Τέλος, απλά ως δείγμα των επιπτώσεων στον τομέα των απωλειών θέσεων εργασίας, τον Μάιο η Foxconn απέλυσε 60 χιλιάδες εργαζόμενους.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.