Jump to content


  • yanni
    yanni

    Στην ASUS ο τίτλος του κορυφαίου κατασκευαστή φορητών για παιχνίδια

    Η MSI ήταν στο παρελθόν ο κορυφαίος κατασκευαστής φορητών υπολογιστών που προορίζονταν για χρήση κυρίως σε παιχνίδια (gaming laptops). Σταδιακά η ASUS άρχισε να κερδίζει έδαφος και στο τρίτο τρίμηνο του 2016, έφτασε στο σημείο να ισχυρίζεται ότι αυτή πλέον ήταν ο κορυφαίος κατασκευαστής. Βέβαια η MSI συνέχιζε να υποστηρίζει ότι αυτή παρέμενε στην κορυφή. Με βάση τα στοιχεία όμως στο τέλος του 2016 και με βάση το Digitimes, η ASUS πλέον βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας.

     

    Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, κατά την διάρκεια του 2016 πωλήθηκαν 4,5 εκατομμύρια gaming laptops, εκ των οποίων τα 1,2 εκατομμύρια ήταν ASUS, ενώ η MSI κατάφερε να πουλήσει μεταξύ 800 και 850 χιλιάδες. Βλέπουμε λοιπόν την ASUS να έχει περάσει ξεκάθαρα στην πρώτη θέση και με μεγάλη διαφορά. Και οι δύο εταιρίες προβλέπουν αύξηση των πωλήσεών τους κατά 10-15%.

     

    58a572cb5d79e-ASUSgaminglaptop.jpg

     

    Αν και η γενικότερη εικόνα της αγοράς των PCs τα τελευταία χρόνια δεν είναι καλή, το κομμάτι που στοχεύει στα παιχνίδια συνεχίζει να παρουσιάζει άνθηση. Οι εταιρίες σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν όλο και περισσότερο κόσμο στην κατηγορία των gaming laptops, δημιουργούν όλο και περισσότερα, σχετικά οικονομικά, μοντέλα gaming laptops.  Asus, MSI, Lenovo και HP διαθέτουν gaming laptops στην Ασιατική αγορά που η τιμή τους ξεκινάει από τα $799, ενώ σε άλλες αγορές το κόστος ξεκινάει από τα $1000, παρόλο τις πρόσφατες αυξήσεις σε μνήμες, SSDs και panels . Τιμή που μπορεί να δείχνει υψηλή σε σχέση με ένα τυπικό laptop, αλλά είναι σίγουρα χαμηλότερη για παράδειγμα από αυτή της νέας έκδοσης του Razer Blade για το οποίο σας γράψαμε εχτές.

     

    Στην εν λόγω αγορά σκοπεύει να δραστηριοποιηθεί πιο έντονα και η Acer, με νέα κορυφαία gaming laptops της σειράς Predator, αλλά και πιο οικονομικά μοντέλα των σειρών V-Nitro και VX.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.