Jump to content



  • yanni
    yanni

    Στην Samsung θα κατασκευάζονται οι μελλοντικές GPUs της Nvidia

    Nvidia και Samsung βρέθηκαν στα δικαστήρια πριν λίγο καιρό, με τις δύο εταιρίες να αλληλοκατηγορούνται για παραβίαση πατεντών. Αυτό όμως δεν θα μπορούσε να αποκλείει πιθανή συνεργασία τους, που θα μπορούσε να ωφελήσει και τις δύο εταιρίες. Έτσι και με βάση την Κορεάτικη εφημερίδα Chosun Biz, οι δύο εταιρίες ετοιμάζονται να συνεργαστούν άμεσα στην παραγωγή των μελλοντικών GPUs της Nvidia.


    Η Nvidia ανέκαθεν κατασκεύαζε τις GPUs της στην TSMC και αυτό έπραξε και φέτος με την τελευταία σειρά GPUs, αρχιτεκτονικής Pascal. Οι GPUs αρχιτεκτονικής Pascal κατασκευάζονται στα εργοστάσια παραγωγής της TSMC και με την μέθοδο των 16nm FinFET. Αν οι πληροφορίες της Chosun Biz επιβεβαιωθούν, οι επόμενες GPUs της Nvidia, δεν θα κατασκευαστούν από την TSMC, αλλά από την Samsung, με την δική της μέθοδο κατασκευής των 14nm FinFET.

     

    Samsung-Nvidia-GPU.jpg

     

    Οι νέες GPUs της Nvidia αναμένεται να αρχίσουν να κατασκευάζονται μαζικά στα εργοστάσια της Samsung στα τέλη του έτους, με την Samsung και την Nvidia να είναι σε φάση δοκιμών των νέων GPUs. Σύμφωνα με την Chosun Biz, οι νέες GPUs θα είναι και πάλι αρχιτεκτονικής Pascal. Οπότε ίσως να δούμε μια ακόμα σειρά καρτών Pascal από την Nvidia, πριν τις GPUs αρχιτεκτονικής Volta. Αυτό δεν θα ήταν παράλογο, δεδομένου ότι η Nvidia θα θέλει να δοκιμάσει μια έτοιμη και επιβεβαιωμένη αρχιτεκτονική με την μέθοδο κατασκευής της Samsung και να μην ρισκάρει κατευθείαν με τις GPUs αρχιτεκτονικής Volta. Δεν αποκλείεται πάλι η εταιρία να θέλει να αξιοποιήσει και τους δύο μεγάλους κατασκευαστές, Samsung και ΤSMC, έχοντας μεγαλύτερη ευελιξία και την ευχέρεια να διαλέξει σε κάθε περίπτωση την πιο αποτελεσματική και εξελιγμένη μέθοδο κατασκευής.

    Έγινε επεξεργασία από acct


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.