Jump to content



  • yanni
    yanni

    Στις 31 Μαρτίου αναμένονται οι νέοι Xeon “Broadwell-EP”

    Σύμφωνα με ένα slide που είδε το φως της δημοσιότητας αυτές τις μέρες, οι αναμενόμενοι “Broadwell-EP” θα διατεθούν στην αγορά στις 31 Μαρτίου. Οι νέοι “Broadwell-EP” θα έρχονται με περισσότερους πυρήνες και cache έναντι των "Haswell-EP" και αντίστοιχα μεγαλύτερες επιδόσεις.

     

    Οι νέοι “Broadwell-EP” θα κυκλοφορήσουν ως μέλη της σειράς επεξεργαστών Xeon και ειδικότερα ως  Xeon E5-2600 V4. Οι επεξεργαστές Broadwell θυμίζουμε ότι κατασκευάζονται με την μέθοδο κατασκευής της Intel στα 14nm και αποτελούν τους διαδόχους των Haswell επεξεργαστών. Κυκλοφόρησαν μόνο λίγους μήνες πριν η Intel παρουσιάσει τους επεξεργαστές Skylake.

     

    Σύμφωνα με το slide, οι νέοι “Broadwell-EP” θα προσφέρουν έως και 20% περισσότερους πυρήνες και cache έναντι των αντίστοιχης τιμής "Haswell-EP". Αυτό σημαίνει ότι θα δούμε έναν  “Broadwell-EP” με δέκα πυρήνες, για παράδειγμα, στην θέση του μέχρι σήμερα "Haswell-EP" με οκτώ πυρήνες. Χάρη σε αυτή την αύξηση σε πυρήνες και cache, οι επιδόσεις τους θα είναι υψηλότερες κατά 18% έναντι των "Haswell-EP". Επίσης στον τομέα της μνήμης, θα υποστηρίζεται μνήμη DDR4-2400MHz, όταν οι "Haswell-EP" υποστήριζαν επίσημα έως και DDR4-2133MHz.

     

    broadwell-ep-slide.jpg

     

    Ήδη είναι γνωστό ότι η HP έχει ετοιμάσει τουλάχιστον ένα workstation, το μοντέλο Z640, το οποίο θα χρησιμοποιεί τους νέους επεξεργαστές.

     

    Πηγή: Workstation Xeon “Broadwell-EP” processors out soon


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.